Datum: 23/08/2012 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Daknam
Lokeren met 2-1 op zak naar Tsjechië
Lokeren met 2-1 op zak naar Tsjechië
Foto: © SC

Lokeren heeft in extremis zijn uitgangspositie voor de match van volgende week heel wat verbeterd. In de laatste seconden van de wedstrijd zette Mijat Maric een penalty om na een fout op Harbaoui. Eerder was de gelijkmaker op nogal knullige manier gevallen nadat Harbaoui de score had

Johan Walckiers in Brussel

Het maakte een wat verlaten indruk, het Koning Boudewijnstadion met amper 4000 Lokerensupporters en enkele honderden Tsjechische fans. Van thuisvoordeel is zo amper sprake, maar Lokeren begon toch goed combinerend aan de wedstrijd. Veel leverde dat niet op, want diepste man Harbaoui werd goed afgedekt.

Een stilstaande fase is echter een andere zaak, zeker als de man achter de bal Ivan Leko noemt en het leer op een tien vierkante centimeter kan deponeren. Dat deed de Kroaat ook en Harbaoui kon met een slimme loopactie helemaal alleen voor doel de bal binnenschieten. 1-0 na tien minuten, een schitterende start die Lokeren moeiteloos leek vast te houden.

Een kwartier voor de rust werd een aangeschoten bal op Persoons door de ref echter beoordeeld als hands en Plzen kreeg een vrije trap net buiten de zestien. Een dure beslissing, want Bakos krulde het leer hard en precies over de muur en in doel. Een opdoffer die hard aankwam, want Peter Maes had een goede organisatie neergezet en die hield de Tsjechen behoorlijk onder controle. Copa had nog één goede redding in huis op een kopbal van Duris, maar voor verder gevaar zorgden de bezoekers niet.

Lokeren kwam in de tweede helft aanvankelijk niet aan kansen, maar rond het kwartier was Harbaoui er ineens twee keer dicht bij in enkele seconden. Eerst zag de Tunesiër zijn kopbal op de paal stranden. En in de herneming vond hij door het bos van Tsjechische benen de netten niet.

Lokeren bracht te weinig dreiging in de tweede helft. Op de counter kregen de Tsjechen zelfs nog de beste kansen, maar in de slotfase kreeg de thuisploeg een penalty toegekend na een fout op Harbaoui. Mijat Maric zette zich achter de bal en bezorgde Lokeren in extremis de overwinning. Een serieuze oppepper.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Taravel Jérémy 90' -
De Bock Laurens 90' -
De Ceulaer Benjamin 80' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen   90' -
Leko Ivan A 86' -
Patosi Ayanda 75' -
Harbaoui Hamdi 90' -
  Bank G Beoordeel
Lazic Jugoslav -  
Tiko Tsholola -  
Mokulu Benjamin 15' -
Maric Milos 4'  
Saglik Enes -  
De Pauw Nill 10' -
Gueye Ibrahima -  

Viktoria Plzen Viktoria Plzen

  Speler G Beoordeel
Kozácik Matús 90' -
Hanousek Marek 89' -
Limberský David 90' -
Horváth Pavel 90' -
Fillo Martin 55' -
Duris Michal 85' -
Sevinsky Frantisek   90' -
Darida Vladimír 90' -
Procházka Václav 90' -
Bakosh Marek 90' -
Rajtoral Frantisek 90' -
  Bank G Beoordeel
Bolek Petr -  
Hejda Lukáš 1'  
Rezník Radim 5'  
Hora Jakub 35' -
Malakyan Edgar -  
Štipek David -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Viktoria Plzen

Vooraf

Europa League

 Vriendschappelijk