wesWesterlo
oudSV Oudenaarde
Datum: 22/08/2012 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Oudenaarde opent knap op Westerlo
carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Oudenaarde opent knap op Westerlo
Foto: © SC

Westerlo diende vrede te nemen met een gelijkspel tegen nieuwkomer KSV Oudenaarde. Dat er niet werd gescoord was vooral de verdienste van beide doelmannen.

Wordt Oudenaarde een aanwinst voor tweede klasse? Feit is dat de Oost-Vlamingen complexloos hun kans gingen in hun openingswedstrijd in het Kuipke. Jesse Martens zag een knappe vrije trap via de vingertoppen van doelman Michael Cordier uitsterven op de lat. De ex-Anderlechtdoelman pakte ook puik een schot van Schamp. Aan de overzijde stond een sterke Merlier pal op de pogingen van Wilmet en Paulussen.

In de tweede helft had Cordier opnieuw een knappe redding in huis op een hard schot van Martens. Toen Cordier een terugspeelbal opraapte, zag Frutos zijn indirecte vrije trap verdwijnen in hoekschop. Aan de overzijde knalde Wilmet net naast en kopte Owusu nipt naast de kruising.

Beide ploegen konden uiteindelijk vrede nemen met een billijk gelijkspel. Voor Westerlo toch een ontgoochelend resultaat, voor Oudenaarde een geweldige opsteker met het oog op de match van komende woensdag tegen STVV.

Herbeleef Westerlo - SV Oudenaarde