Jovanovic geschorst tegen AC Milan

Fabian Morren
| 155 reacties
Jovanovic geschorst tegen AC Milan
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond UEFA heeft Milan Jovanovic een schorsing van één wedstrijd opgelegd. De UEFA doet dat naar aanleiding van het flesincident in de spelerstunnel na de kwalificatie van Anderlecht tegen AEL Limassol.

Jovanovic speelde op 28 augustus niet mee tegen AEL Limassol. De Serviër had de week voordien in de heenwedstrijd immers een tweede keer geel gekregen omdat hij een flesje op het veld had geschopt.

Jovanovic was na afloop van de terugwedstrijd wel in de spelerstunnel om de kwalificatie te vieren. Daar liep het mis. Voormalig teammanager Pierre Leroy kreeg een vol blikje tegen het hoofd, gegooid door een speler van Limassol. 

Volgens het rapport van de Poolse scheidsrechter Marcin Borski was Jovanovic echter de aanstoker van het incident. Hij zou eerst een leeg flesje richting de Cyprioten hebben gegooid. De UEFA volgde het rapport en schorste Jovanovic voor één wedstrijd.

Jovanovic mist daardoor de eerste groepswedstrijd op 18 september bij AC Milan. De aanvaller is echter niet akkoord en gaat in beroep.

"Deze schorsing is onaanvaardbaar", aldus Jovanovic in Het Nieuwsblad. "Als het nodig is, dan ga ik zelf naar de UEFA om me te verdedigen. Ik zal de beste advocaat voor mezelf zijn. Vijf man zag dat ik onschuldig was, maar de UEFA aanvaardt geen getuigen. Ik hoop dat ze me zelfs aan een leugendetector leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties