Eendracht Opstal
Svelta Melsele
Datum: 15/09/2012 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Sterk Melsele een maat te groot voor Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sterk Melsele een maat te groot voor Opstal
Foto: © SC

Een fysiek groot en snel storend Svelta Melsele zette de thuisploeg onmiddellijk onder druk. Ook na de aansluitingstreffer van Eendracht Opstal sloegen de bezoekers ongenadig toe.

Een goed gegroepeerde Melsele nam direct de wedstrijd in handen en Pieter-Jan Haegeman moest een kopbal van Glenn Van Haecht van de lijn halen (2’). Joost Smet ontfutselde de bal op het middenveld, bediende Davy Van den Nieuwenbriel en de bezoekers mochten juichen (12’).Opstal had geen pasklaar antwoord al ging een krulbal van Jan Straetman niet ver over de deklat (23’). Woelwater Smet schilderde het leder op het hoofd van Davy Van den Nieuwenbriel en die kopte raak (36’). Kort voor de pauze was het bijna helemaal over maar Filip Vermeulen kreeg onvoldoende kracht op de bal na een misverstand bij de thuisploeg.

Eendracht Opstal bracht vers bloed in en dat loonde. De aandringende Stef Mertens forceerde een hoekschop en Tim Van der Elst vlamde de aansluitingstreffer tegen de touwen (50’). Lang duurde de vreugde echter niet want toen Maarten Munaron zich verslikte bij het uittrappen bedankte Joost Smet voor het onverwachte geschenk (53’). De thuisploeg reageerde via Sven Munaron die een afgeblokt schot net zag over dwarrelen (56’). Aan de overzijde ging Wouter Kersschot aan de haal, stuurde Davy Van den Nieuwenbriel diep en de boeken mochten dicht (59’). Melsele bleef voor het meeste gevaar zorgen en M. Munaron moest plat op een schot in de draai van Vermeulen (66’). Opstal bleef zoeken naar een 2de treffer maar echte kansen vielen er niet meer.

Volgende zaterdag trekt Opstal naar Kemzeke en is Melsele gastheer voor SV Voorde.

Eendracht Opstal: M. Munaron, Van der Elst, Deleau (78’ Van Raemdonck), Haegeman, S. Munaron, Noben, Charifi, Van Britsom (46’ Mertens), Farratou, Straetman (46’ Buta), Mannaerts.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Lambrecht, Vermeulen(90’ Van Goethem), De Maeyer (78’ Vangeneugden), Smet, Vinck, Kersschot, De Moor, Van den Nieuwenbriel (82’ Duyols), Vanhaecht.

Doelpunten:12’ en 36’ Van den Nieuwenbriel 0-1 en 0-2, 50’ Van der Elst 1-2, 53’ Smet 1-3, 59’ Van den Nieuwenbriel 1-4

Kaarten: geel: Van der Elst, Charifi, Noben, Mertens, Lambrecht, Vermeulen

Scheidsrechter: Eric De Vriese