Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Melsele stuurt Voorde puntenloos terug
Gentil Dossche

Na een droomstart wachtte de thuisploeg te lang om de wedstrijd te beslissen. De door blessures geplaagde bezoekers namen bij een man-meer situatie het heft in handen maar meer dan de aansluitingstreffer zat er niet in.

De stadionklok wees pas twee minuten aan of Melsele mocht juichen. Bij een aarzeling achteraan werkte Smet de bal tegen de netten. Pas aan het kwartier kon Voorde reageren maar Somers plooide niet op vrije trappen van Moreels enPaerewijck. Tijdens het slotkwartier van de eerste helft leek de 2-0 in de maak. Vanhaecht bediende gepast Van den Nieuwenbriel maarOts werkte knap in hoekschop.

Ook na de pauze bleef Svelta de wet dicteren. Smet schoot over en Vanhaecht kopte voorlangs. Aan het uur gebeurde het dan toch. Een afgeweken vrijschop van Smet verdween buiten bereik van de bezoekende doelman in de hoek. Vanhaecht mocht vervroegd gaan douchen na een fout op Nuhiji en De Rouck profiteerde direct van het overtal. Voorde ging nu door op zijn elan en bij Melsele was het pompen of verzuipen. De bezoekende druk leverde echter geen echte doelkansen op en de stand wijzigde niet meer.

Svelta Melsele: Somers, Lambrecht, Liessens, Vermeulen (84’ Van Goethem), Vanhaecht, Kersschot (70’ Baert), De Maeyer, Vinck, De Moor, Smet en Van Den Nieuwenbriel (92’ Vangeneugden).

SV Voorde: Ots, Hellebaut, Depaepe, Haba-Kolie, Moreels, Jacobs (66’ Nuhiji), De Rouck, Paerewijck, Leirens, De Gussemé en De Taeye.

Doelpunten: 7’ en 60’ Smet 1-0 en 2-0, 70’ De Rouck 2-1.

Kaarten: Geel: Van Den Nieuwenbriel, De Taeye, De Rouck, Vanhaecht, Vermeulen en Paerewijck. Rood: 68’ Vanhaecht.