Chelsea steviger aan kop na winst op Arsenal

Chelsea heeft op het veld van Arsenal de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Het werd 1-2 voor de Londenaren waar Eden Hazard de hele wedstrijd speelde. Ook Thomas Vermaelen stond negentig minuten op het veld.

Chelsea stond al na drie minuten op voorsprong dankzij Fernando Torres die heel knap een voorzet in doel deponeerde. Torres had even later al een tweede aan de voet, maar liet oog in oog met Mannone de dubbele voorsprong liggen.

Even voor rust maakte Arsenal gelijk via Gervinho. Na een knappe beweging knalde hij de bal in de kruising. Na 53 minuten kwam Chelsea weer op voorsprong. Een afgeweken vrije trap van Mata belandde achter Manone.

Arsenal had nog knap wat kansen onder meer twee voor Giroud, maar de stand veranderde niet meer. Chelsea staat aan de leiding in de Premier League met zestien punten, Arsenal heeft er negen.