Svelta Melsele
Kemzeke
Datum: 29/09/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Melsele houdt Kemzeke af in Wase derby
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele houdt Kemzeke af in Wase derby
Foto: © SC

Geen groots vertoon maar wel een verdiende winnaar na een derby om snel te vergeten. Met een 4de overwinning op rij toonde Melsele opnieuw zijn ambities, terwijl bezoeker Kemzeke nog steeds op zoek is naar een eerste overwinning.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar maar Smet trapte uit de draai naast. Ook bij Baert en Kersschot stond het vizier nog niet op scherp. Aan de overzijde moest Somers plat bij een poging van Matthynssens en had een voetreflex nodig om Maes af te stoppen.

Na de pauze ging het tempo omhoog en Kersschot knalde de bal onhoudbaar voorbij Reybrouck even na het uur. Svelta ging door op zijn elan en Van den Nieuwenbriel viseerde eerst de vuisten van de bezoekende goalie maar werkte dan een combinatie met Smet perfect af, meteen zijn 5de van het seizoen. Na een dubbele wissel reageerde Kemzeke gegroepeerd al kon Somers nog net ingrijpen voor de aanstormende De Roover. De Klauwaerts lukken wel de aansluitingstreffer via Van de Wiele bij een hoekschop maar meer zat er niet in.

Kemzeke is volgende zondag gastheer voor SV Voorde, terwijl Melsele naar Geraardsbergen trekt.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Lambrechts, De Maeyer, Smet, Vinck,Kersschot, De Moor,Van Den Nieuwenbriel(94’ Vangeneugden), Baert(88’ Brokken), Van Haecht.

Klauwaerts Kemzeke: Reybrouck, Van de Wiele, Calle, Ruymbeke, B. Maes (80’ Behiels), Martens, El Mokhtary (67’ Belhay), N. Maes, De Roover, Matthynssens (67’ Stobbelaar), Franssens.

Doelpunten: 61’ Kersschot 1-0, 67’ Van den Nieuwenbriel 2-0, 90’ Van de Wiele 2-1.

Kaarten: Geel: Vinck, Matthynssens, De Moor