Politie voert intern onderzoek nav Hillsborough

Yves Dekoning
| 3 reacties
Politie voert intern onderzoek nav Hillsborough
Foto: © SC

Na 23 jaar is de waarheid omtrent de ramp op Hillsborough eindelijk aan het licht gekomen. Nu is de politie ook van plan om de schuldigen te vervolgen.

De Independent Police Complaints Commission zal het grootste interne onderzoek ooit voeren naar aanleiding van de doofpotoperatie rond Hillsborough. Tijdens het drama op 15 april 1989 stierven 96 supporters van Liverpool. Er waren te veel fans naar het stadion gekomen en de aanpak van de ordediensten veroorzaakte de ramp en de vele slachtoffers. Nadien werd alles in de doofpot gestoken.

De families van de overledenen bleven vechten voor rechtvaardigheid en na 23 jaar kwam de waarheid eindelijk aan het licht. Nu zal het Britse "Comité P" de zaak onderzoeken. De organisatie zal zich op twee zaken toespitsen. Enerzijds moeten de schuldigen gevonden worden voor de vele slachtoffers en anderzijds ook diegenen die daarna alles in de doofpot hebben gestoken. Er was geknoeid met bewijsmateriaal en verkeerde informatie werd de wereld in gestuurd om Liverpoolfans de schuld in de schoenen te schuiven.

De rol van de South Yorkshire Police en de West Midlands Police zullen onderzocht worden. Dat betekent dat ook ex-agenten en nog actieve agenten een onderzoek aan hun been hebben. Ze riskeren allemaal zware sancties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties