Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade le Vedette
Kaartenfestijn in de Borinage, Westerlo wint
Sander De Graeve

Westerlo won zondagnamiddag op het veld van Boussu Dour. Het werd een waar kaartenfestijn na de rust. Er vielen maar liefst zes gele en drie rode kaarten. De periodetitel gaat naar Woluwe, dat won op Heist.

Sander De Graeve in Boussu

Boussu Dour ontving zondagnamiddag Westerlo. Indien Woluwe niet won van Heist, konden beide ploegen nog aanspraak maken op de periodetitel. De wedstrijd tussen de derde en de tweede in de stand werd afgetrapt om 15u in het kleine stadion van Boussu-Dour.

De beginfase was volledig voor Boussu Dour. Westerlo grossierde in onzuivere passing, mede door het veld. Koffi en El Barkaoui kwamen dicht bij een openingsdoelpunt voor Boussu Dour maar beide spelers schoten naast.

Na twintig minuten kreeg Westerlo een eerste grote kans, Schuermans gaf een mooie pass op Vandenbergh. De spits schoof de bal echter centimeters naast. Westerlo herstelde beetje bij beetje het evenwicht.

In de 27e minuut was er opnieuw een grote kans voor Westerlo. Van Belle kopte de voorzet van Goor tegen de lat. Meteen erna moest Deelkens aan de overkant uitpakken met een knappe redding op een vluchtschot van Koffi. De ruststand bleef zo 0-0. Zowel Westerlo als Boussu Dour hadden kansen genoeg op een doelpunt.

Beide ploegen wisselden tijdens de rust. Westerlo bracht Owusu in de plaats van Van Belle. Bij Boussu Dour kwam Robail El Morabit vervangen. Meteen na rust opschudding voor het doel van Boussu Dour. Vandenbergh scoort maar de scheids fluit voor handspel. Geen doelpunt dus.

Even later moest Boussu Dour met tien verder. Mourabit mocht gaan douchen na een tackle op Trenson die even bleef liggen. Opmerkelijk genoeg is het Boussu Dour dat het meeste druk ontwikkelt na de rode kaart.

In een heet standje voor het Westelse doel moesten achtereenvolgens de lat, een verdediger en doelman Deelkens redding brengen op pogingen van onder meer Nibombe. Even later ging Koffi op wandel in de zestien. Zijn schot werd geblokt en in de herneming kon Deelkens redding brengen op de poging van Ouejdide.

Tegen de gang van het spel in kwam Westerlo op voorsprong in de 67e minuut. De Greef zette voor richting Vandenbergh die naast de bal maaide. De bal bereikte Bart Goor, de veteraan twijfelde niet en schoot staalhard met rechts binnen. 0-1 Westerlo.

Westerlo moest even later ook met tien verder. Schuermans kreeg een tweede gele kaart voor een professionele overtreding op Koffi. Het numerieke evenwicht was van korte duur. Invaller Robeil kreeg rood na een opstootje met Vandenbergh. De spits van Westerlo kreeg geel. Even later kreeg ook Cools geel na een zware overtreding.

Intussen was Vandenbergh dicht bij de 0-2 gekomen. De spits twijfelde te lang en Dutoit kon goed in de voeten duiken. Even later opnieuw Vandenbergh die doorging en opnieuw kon Dutoit redding brengen. Owusu ging even later ook alleen door op de keeper. Hij plaatste de bal naast. Owusu moest op het eind eigenlijk nog een goal maken maar ook nu was de spits niet secuur in de afwerking.

Op het eind had Boussu Dour nog veel kansen op de overwinning met enkele hoekschoppen.

Het was voor de rust een erg faire partij. Na de eerste rode kaart verwaterde de match na vele overtredingen. Uiteindelijk speelden tien Westelse spelers de match uit tegen negen man van Boussu Dour.