Kruibeke J.Vl.
Eendracht Opstal
Datum: 21/10/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Opstal haalt eerste zege bij Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal haalt eerste zege bij Kruibeke
Foto: © SC

Nadat het plaatselijke overwicht niet in doelpunten werd omgezet trokken de jongens van kersvers trainer David Collyns vooruit en scoorden. De gedisciplineerd spelende bezoekers groeiden in de match en de eerste winst was een feit.

Jong Vlaanderen begon snel en sterk aan de wedstrijd maar Pieter Van de Manacker, Nick Pieters en Roy Penneman konden niet afwerken. Ook toen Pieters alleen voor doel verscheen lukte het niet (10’). Van de Manacker plaatste een vrije trap in de kruising maar Frederik Melkebeeck gaf geen krimp (22’). Bij de eerste echte tegenprik vond Glenn Noben een ideaal aflossingspunt in Sven Munaron en Noben werkte kalm af (26’). Kruibeke reageerde met vrije trappen van Pieters en Van de Manacker maar ook die misten de goede richting. Toen Jelle Van Koevorden naar de benedenhoek kopte kon Joachim Van Hoomissen op de lijn redden (37’). Op slag van rust knalde Michael Mannaerts een collectieve aanval over.

Ook na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg maar een schot in de draai van Gregory Clapdorp verdween voorlangs (53’). Eendracht Opstal ving Jong Vlaanderen goed op en het ritme viel uit de match. Pas tegen het einde kwam er terug animo. Munaron zonderde Chakib Charifi alleen af voor doel maar die liet de kans onbegrijpelijk liggen (82’). Een kopbal van Munaron ging naast en een schot van Charifi verdween voorlangs. In het slot kreeg Kruibeke nog een kans op de gelijkmaker maar Melkebeeck had een knappe voetveeg in huis op een poging van Clapdorp.

Zaterdag staat voor Kruibeke de derby bij Melsele gepland en ook voor Opstal wacht een derby, zondag thuis tegen Rapide.

KJV Kruibeke: Praet, Van Koevorden, Noeninckx, Verstraeten, Smolders, Haxhiaj (67’ De Belder), Van de Manacker, Clapdorp, De Breucker, Penneman, Pieters.

K Eendracht Opstal: Melkebeeck, Ecker, Van der Elst, Deleau, Haegeman, Munaron, Noben, Van Britsom (46’ Charifi), Farratou (50’ Mertens), Mannaerts (89’ Maes), Van Hoomissen.

Doelpunt:26’ Noben 0-1

Kaarten: geel: Farratou, Noeninckx, Verstraeten, Van de Manacker, Van Koevorden

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt