moeMoeskroen
oudSV Oudenaarde
0-1
Datum: 21/10/2012 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Le Canonnier
Oudenaarde verrast Moeskroen in eigen huis
carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Oudenaarde verrast Moeskroen in eigen huis
Foto: © SC

KSV Oudenaarde behaalde dankzij een vroeg doelpunt van Schamp een gouden driepunter op Le Canonnier. De bezoekers hijsen zich zo op gelijke hoogte van de fusieploeg, die nochtans met veel ambitie aan het seizoen begon. Momenteel kunnen zij deze ambitie echter niet waarmaken.

Wereldgoal van Mathias Schamp

Vorig jaar speelden Mouscron en Oudenaarde beiden in 3de klasse. De Henegouwers wonnen de titel, de Oost-Vlamingen promoveerden via de eindronde. Het duel tussen beide promovendi werd al vroeg beslist met een wereldgoal van Mathias Schamp. Hij kreeg de bal op rechts, kapte mooi zijn verdediger uit en krulde de bal met links enig mooi in de kruising. De thuisploeg was baas op het middenveld, maar versierde aanvankelijk geen kansen. Op het half uur drukte de fusieploeg het pedaal dieper in. KSVO kreunde, maar brak net niet, omdat het kon rekenen op een uitstekende doelman Merlier. De Waregemnaar ging goed in de voeten van Ruiz en haalde even later twee gemaakte goals uit zijn benedenhoek. Toen hij toch geklopt leek, zag hij de kopbal van Samuel Dog uitsterven op de buitenkant van de paal. Ook in de tweede helft kreeg Mouscron het middenveld, maar het kon doelman Merlier niet echt bedreigen. Aan de overzijde werd een poging van Van Nieuwenhuyze nog van de lijn gekeerd. De thuisploeg moest het laatste half uur met een mannetje minder verder, na rood voor de natrappende Delacourt op de pas ingevallen Vervaecke. In de slotfase miste de thuisploeg nog een dot van een kans toen Dog voor een open doelmond glijdend naast besloot.

Crisis op Le Canonnier?

Oudenaarde vierde, Mouscron trok ontgoocheld de kleedkamer in. Bij de thuissupporters heerste na de match een grimmige sfeer. De fusieploeg blijft na een niet onaardige start en een mooi bekerparcours momenteel fors onder de verwachtingen en dat is absoluut niet naar de zin van het thuispubliek. Hang er spanning in de Henegouwse lucht?

Herbeleef Moeskroen - SV Oudenaarde