Amateurwedstrijden Nederland afgelast

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Amateurwedstrijden Nederland afgelast
Foto: © SC

Naar aanleiding van het tragische overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen worden in Nederland alle amateurwedstrijden van dit weekend afgelast. Bij de profwedstrijden wordt er een minuut stilte gehouden.

De KNVB, de Nederlandse voetbalbond, besliste dat deze namiddag. De spelers en scheidsrechters van wie de wedstrijd wel doorgaat zullen allen een rouwband dragen. Ook de algemene vergadering amateurvoetbal wordt uitgesteld.

Richard Nieuwenhuizen overleed aan zijn verwondingen nadat hij herhaaldelijk in het gezicht werd getrapt door enkele jeugdspelers van SV Nieuw Sloten. Minister Ivo Opstelten van Justitie vindt dat de daders hard moeten worden aangepakt.

Ploeg kreeg al waarschuwing

“De voetbalbond en de clubs moeten scherper optreden tegen agressie”, aldus Opstelten aan de Telegraaf. “De dood van Nieuwenhuizen mogen we niet wegredeneren en niet als incident zien. Daarvoor is dit te ernstig, dit is geen alleenstaand geval, er is meer aan de hand.” De drie jeugdspelers werden aangehouden en worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

De bewuste jeugdploeg van SV Nieuw Sloten had al eens een waarschuwing, een zogenaamde gele kaart, gekregen nadat spelers zich verbaal tegen een ref hadden misdragen. Dat wist de Amsterdamse sportwethouder vandaag te melden.

Stille mars

Zondagmiddag wordt in Almere ook een stille mars gehouden. Deze eindigt bij de voetbalclub Buitenboys, waar het drama plaatsvond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties