Groep D: Ajax op zoek naar Europese overwintering

Groep D: Ajax op zoek naar Europese overwintering
Foto: © SC

Ajax gaat bij Real Madrid op zoek naar een ticket voor de Europa League. Met winst zijn ze altijd derde in de groep, bij verlies mag Manchester City niet winnen in en tegen Dortmund.

Real Madrid – Ajax Amsterdam

Voor Real Madrid is de tweede plaats al binnen, groepswinnaar worden zit er niet meer in. Daardoor krijgen onder andere Casillas en Xabi Alonso rust. Toch zullen de Madrilenen proberen te winnen om hun vertrouwensboost, die ze hebben gekregen na winst in de Madrileense derby, te behouden.

Voor Ajax zou plaatsing voor de Europa League in deze groep des doods een mooi resultaat zijn. Niet in het minst omdat de club van coach Frank de Boer de gastheer is voor de finale van de Europa League. De droom om een Europese finale in eigen stadion te spelen is nog niet helemaal van de kaart. Toby Alderweireld was dit weekend nog wat slapjes, maar zal vermoedelijk toch aan de bak komen vanavond.   

Borussia Dortmund – Manchester City

Borussia Dortmund is al zeker groepswinnaar, dus voor hen heeft het duel tegen Manchester City weinig belang meer. Voor Manchester City is het duel levensbelangrijk. Ondanks het feit dat dit weekend de derby tegen Manchester United op de agenda staat, wil Mancini toch alles op alles zetten om de Europa League te halen.

Het is volgens hem ook een manier om een trofee te halen, dus moet de focus eerst op Dortmund liggen. Daarna kan er verder gekeken worden. David Silva zal er alvast niet bij zijn om City aan de broodnodige zege te helpen. Hij is geblesseerd, Yaya Touré geschorst. Een punt is sowieso onvoldoende voor City (3 punten), omdat Ajax (4 punten) het in de onderlinge duels beter deed.

Kan Ajax winnen in Madrid?

Madrid is zwaar favoriet voor deze wedstrijd. Wil u een gokje wagen op één van beide ploegen open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Indien Real Madrid wint, krijgt u 77 euro bij een gok van 60 euro. Maar een gokje op Ajax van 60 euro kan je bij UNIBET maar liefst 582 euro opleveren!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties