Datum: 01/01/2013 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Southampton en Arsenal delen punten

Arsenal heeft duur puntenverlies geleden op het veld van Southampton. Na 90 minuten eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel.

Arsenal wou in de tred van Tottenham blijven met uitzicht op plaatsing voor de Champions League aan het einde van het seizoen, dus wist het dat het moest winnen op het veld van Southampton. Uiteindelijk kon het echter de volle buit mee naar huis nemen.

De thuisploeg kwam tien minuten voor rust op voorsprong dankzij Ramirez, maar even later scoorde Guilherme in zijn eigen goal. Daardoor gingen beide ploegen gaan rusten met een 1-1 gelijkstand, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.

Alles bij elkaar was het een logische puntendeling, want Arsenal kon – met Vermaelen de hele wedstrijd op het veld – geen echt veldoverwicht ontwikkelen. Daardoor verliest het twee dure punten met de strijd om Champions League-voetbal.

Southampton, waar Steve De Ridder tien minuutjes mocht invallen, schiet ook weinig op met de puntendeling. Het komt voorlopig op gelijke hoogte met Wigan, maar het degradatiespook is geenszins afgewend.