Valdés blijft rustig onder kritiek

Nicolas Delacourt
| 9 reacties
Valdés blijft rustig onder kritiek
Foto: © SC

De voorbije weken tekenden Christian Tello, Carles Puyol, Xavi en Lionel Messi allen nieuwe overeenkomsten bij de grootmacht uit Spanje; rond Valdés bleef het echter stil.

Víctor Valdés weet nog niet wanneer hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract bij Barcelona terwijl het in de zomer van 2014 ten einde loopt. Zelf blijft de routinier er rustig onder.

Valdés diende als prof geen andere club dan Barcelona en staat inmiddels op bijna 350 competitieduels voor de Catalanen. “Sinds ik mijn huidige contract tekende hebben de club en ik niet meer over zaken gesproken. Dat was in juni 2009 en nadien heb ik me eigenlijk geen zorgen gemaakt. Het is ook niet het moment om dat te doen, we hebben nog meer dan genoeg tijd”, aldus de dertigjarige doelman aan de Spaanse pers.

“Ik focus me op het winnen van wedstrijden en het is mijn droom hier met pensioen te gaan. De tijd zal leren of dat ook zo zal gebeuren. Ik heb hier al elf jaar achter de rug en als keeper is het altijd wat lastiger. Ik sluit niet uit dat ik nog een andere cultuur, ander voetbal en andere landen mee wil maken, maar we zien het wel.” Valdés gaat ook in op de vraag wat hij vindt van openlijke kritiek op zijn werk.

De Barça-keeper oogt immers niet altijd even betrouwbaar, maar heeft daar naar eigen zeggen geen last van. “De twijfels verbazen me niets, er is eigenlijk altijd al wel aan mij getwijfeld. Serieus, die twijfel is er altijd geweest. Mijn positie als keeper is een makkelijke om te bekritiseren en ik heb echt alle kleuren gezien. Maar ik heb ook altijd gezegd dat alleen de keeper kan zeggen of hij onder zijn niveau zit of niet”, besluit de Catalaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties