Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Westerlo gelijk in Ajuinenstad
Sander De Graeve

Westerlo geraakte niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij Aalst en ziet Oostende zo uitlopen. Vandewalle scoorde in de eerste helft voor Aalst. Owusu kon vlak na rust de bordjes in evenwicht brengen.

Sander De Graeve in Aalst

De pas verkozen Prins Carnaval mocht de wedstrijd inleiden met het Carnavalslied van dit jaar. David Paas, ex-speler van beide clubs gaf de aftrap in een koud Pierre Cornelisstadion in Aalst.

In een eerste twintig minuten zonder veel animo waren de beste kansen voor Westerlo. Vandenbergh schoot in de volley naast en een schotje van Wilmet werd zonder moeite gepakt door doelman Van Den Noortgaete. Ook Geudens vond de Aalsterse doelwachter op zijn pad.

Westerlo was de betere ploeg zonder echt te domineren. Aalst, dat tot dan enkel kon dreigen via een ver schot van Van Damme, kwam in de 22e minuut op voorsprong via Marijn Vandewalle. De spits kopte een goede voorzet van De Cuyper volledig vrijstaand binnen. Cordier zag er niet goed uit, hij kwam uit maar kon de voorzet niet raken.

Bijna De Cuyper

Het was Aalst dat op slag van rust nog dicht bij de 2-0 kwam via een schot van De Cuyper maar Cordier zat er met een handje bij. De ruststand bleef dus 1-0 voor de Ajuinen na de goal van Vandewalle.

Aan  het begin van de tweede helft stond er één nieuwe speler op het veld. Vandenbergh bleef in de kleedkamer voor Gnohere. De tweede helft begon meteen goed voor Westerlo. Een goede pass van Minne kwam via Wilmet opnieuw bij de rechtsachter. Die gooide de bal goed voor en Owusu knikte de 1-1 binnen.

Aalst kwam dan meteen piepen aan het doel van Cordier. De bal ging er zelfs in via Vandewalle maar er was al gevlagd voor buitenspel. Westerlo , dat gretig aan de tweede helft begon, kwam bijna op voorsprong na acht minuten. Owusu had zijn tweede van de avond aan de voet maar koos voor een (slechte) pass op Gnohere die buitenspel stond.

Match bloedde dood

Aalst kwam daarna meer opzetten maar echt grote kansen vielen er niet te noteren tot Vandewalle naast kopte op een voorzet van Smet. Intussen had Gnohere al eens voorlangs geknald voor Westerlo. In de 68e minuut mocht Iachtchouk dan zijn debuut maken bij Westerlo. Hij verving Van Damme.

De match viel daarna helemaal stil tot Geudens in de 81e minuut op Van Den Noortgate knalde. Iachtchouk kon zijn stempel nog niet drukken. Owusu knalde nog ver over en naast. Drie minuten voor tijd kwam Vandewalle nog dicht bij de winning goal maar Cordier dook goed in de voeten.

Het bleef dus 1-1 in Aalst. Vooral voor Westerlo is dit geen goed resultaat.