Kruibeke zet Lovendegem een pad in de korf

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke zet Lovendegem een pad in de korf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een vroeg doelpunt in iedere helft bevestigde Jong Vlaanderen de stevige uitreputatie van dit seizoen, terwijl SK De Jeugd er onvoldoende in slaagde om echte kansen af te dwingen en zo de koppositie zag wegglippen.

De wedstrijd op een zwaar maar bespeelbaar veld was nog maar goed begonnen of Lovendegem was op achtervolgen aangewezen. Ilian Smolders zwiepte de bal voor doel en Johan Segers liet Tim Helin geen kans (03’). De thuisploeg reageerde via Steven Maes maar Matthias Van Goethem kon nog net redden. Lovendegem ging nu drukken maar veel dreiging was er echter niet te zien en Kruibeke speculeerde op de snelle counter. Van Goethem pareerde een schot van Bjorn Sucaet en Helin was attent op pogingen van Ward Vertonghen en Nick Pieters. Stijn De Keukeleire besloot op Van Goethem en Birgen Martens knalde de rebound over. Pieter Van de Manacker vond het hoofd van Vertonghen maar Helin waakte. Op slag van rust werd Abdel Quisse in verdachte omstandigheden afgestopt. Het bezoekende protest werd weggewuifd.

Ook na de koffie schoot Kruibeke het snelste uit de startblokken. Vertonghen stuurde Pieters diep maar die geraakte niet voorbij Helin. Uitstel maar geen afstel want toen Vertonghen sneller op de bal was dan Helin mocht Nick Pieters zijn 15de seizoenstreffer tegen de netten plaatsen. Meteen het signaal voor de bezoekers om Lovendegem op te wachten op de eigen helft. Een poging van Abdallah Bouchaala werd nog voor de lijn weggewerkt en Van Goethem pareerde een schot van De Keukeleire. Aan de overzijde nam Van de Manacker de thuisgoalie onder vuur. Ook het thuispubliek claimde een strafschop toen Arber Haxhiaj een actie van Kevin Van Geem met een snoekduik afbrak. Opnieuw werd het protest weggewuifd. Quisse bediende Gregory Clapdorp die echter ruim over mikte. Lovendegem bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar echte kansen leverde dat niet meer op.

Volgende zondag is Lovendegem gastheer voor RC Wetteren-Kwatrecht (aanvang 16u!) en trekt Kruibeke naar Dikkelvenne.

KSK Lovendegem: Helin, Diop, Van Den Bergh, Van Waes (64’ De Coninck), D’Haemers, Van Geem, Maes (37’ Bouchaala), De Keukeleire, Martens, Voet, Sucaet (75’ Dolleslaegers).

KVJ Kruibeke: Van Goethem, Van Koevorden (56’ De Breucker), De Bondt (77’ Noeninckx), Verstraeten, Smolders, Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker, Quisse, Segers, Pieters (64’ Clapdorp)

Kaarten: Geel: D’Haemers, Van Geem, Verstraeten, Smolders, Pieters

Doelpunten: 03’ Segers 0-1, 49’ Pieters 0-2

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties