Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Villa Park
Benteke helpt Villa aan zege
Christophe van den Boom

Aston Villa won zondagmiddag met 2-1 van West Ham United. Christian Benteke was opnieuw van goudwaarde en zette een penalty om.

Al na enkele minuten kreeg de thuisploeg een enorme kans. Weimann verprutste de kans en schoot langs doel.  Verder viel er in de eerste helft niet al te veel te beleven. West Ham werd gedwongen tot verdedigen, maar echte kansen creëren kon Villa niet.

In de tweede helft nam West Ham het over en bestormde ze het doel van Villa. Toch was het de thuisploeg dat uiteindelijk op voorsprong kwam. Noble bracht N’zogbia neer in de zestien en Benteke mocht aanleggen vanaf de stip. Hij schoot de penalty op zijn Hazard’s binnen. Hij keek de doelman diep in de ogen en trapte naar de linkerhoek.

Enkele minuten later nam ook N’zogbia een doelpunt op zich. Hij draaide een vrije schop tegen de netten. Zijn eerste doelpunt van het seizoen is meteen een pareltje.

In de slot fase wist West Ham te milderen tot 2-1.  Aston Villa wint het levensbelangrijke duel en komt een punt boven de degradatiezone te staan.