Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Anfield Road
Lukaku knijpt Liverpool dood
Yves Dekoning

Tachtig minuten lang moest West Brom zwoegen om de nul op het bord te houden, maar in de slotfase konden de Baggies nog twee keer scoren en Liverpool de drie punten ontfutselen.

Liverpool had duidelijk veldoverwicht tegen West Brom en kreeg ook verschillende kansen om op voorsprong te komen. De Baggies konden alleen maar pompen of verzuipen, tot tien minuten voor tijd. Romelu Lukaku was net ingevallen toen West Brom zijn eerste schot op doel liet optekenen. Pepe Reina kon de bal enkel in hoekschop weren. Gareth McAuley mocht die vrij inkoppen en uit het niets stonden de bezoekers 0-1 voor. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd maakte Lukaku er na een knappe schijnbeweging zelfs nog 0-2 van.

Dat Liverpool de drie punten in de slotfase alsnog aan West Brom moest laten, hadden de Reds alleen aan zichzelf en doelman Ben Foster te danken. Liverpool zette veel druk, maar sprong te onzorgvuldig om met de kansen. En als de bal tussen de palen kwam, stond Foster paraat. Al in de negende minuut hield hij Glen Johnson van een goal. Ook bij een afstandsschot van Stewart Downing, een hakje van Jordan Henderson en een knal van Steven Gerrard hield Foster zijn netten droog.

Dertien minuten voor tijd kwam de kentering. Liverpool kreeg een strafschop, maar Foster koos de juiste hoek en veegde de lage trap van Gerrard in hoekschop. De kapitein miste een uitgelezen kans om Liverpool eindelijk 1-0 voor te brengen, een paar minuten later viel de goal wel aan de overkant.

West Brom wipt hierdoor over Liverpool naar de zevende plaats in de stand. Nadat de Baggies op de openingsspeeldag met 3-0 wonnen van de Reds, delen ze nu een nieuwe uppercut uit.