Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Mercedes-Benz Arena
Supersub Plet doet het opnieuw
Timothy Collard

Racing Genk heeft een prima uitgangspositie verworven op het veld van Stuttgart. De Limburgers kwamen in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Gentner, maar in toegevoegde tijd zorgde invaller Plet voor de gelijkmaker.

In een amper gevulde Mercedes-Benz Arena in Stuttgart waren beide teams in het begin van de wedstrijd wat zoekende. Stuttgart had de eerste tien minuten het overwicht, zonder dat het echt gevaarlijk was. Op het kwartier zorgden de Duitsers voor de eerste kans in de wedstrijd. Koulibaly verslikte zich in zijn aanname en gaf Ibisevic vrije baan naar doel. De goaltjesdief faalde echter in de afwerking, mede door een prima parade van doelman Köteles. Genk antwoordde meteen: Barda klom hoger dan zijn bewaker en kopte goed naar de benedenhoek. Ook Ulreich pakte uit met een goeie redding.

Gentner opent de score

Genk kon naarmate de wedstrijd vorderde het evenwicht geleidelijk aan herstellen en stak een paar keer zijn neus aan het venster. Onder meer De Ceulaer ging zijn kans van op afstand, maar zonder succes. Het was echter Stuttgart dat op voorsprong kwam. Sagai ging van op zijn rechterflank makkelijk langs Tshimanga en kon op doel trappen. Köteles had moeite met het schot en moest de bal lossen. Gentner was goed gevolgd en trapte de bal tegen de touwen. Koude douche voor de Limburgers, die met 0-0 dachten te gaan rusten. Vossen kreeg meteen na het doelpunt dé kans op de gelijkmaker, maar was te zwak in zijn afwerking. Genk moest gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Rommelige tweede helft

De tweede helft startte erg rommelig. Genk was vaker in balbezit, maar leek onmachtig om kansen te creëren. Ook Stuttgart ging mee ten onder en kwam in de tweede helft niet meer tot uitgespeelde kansen. Mario Been greep in en bracht achtereenvolgens Plet, Gorius en Monrose in het team in de hoop nog iets te forceren. De kansen waren beperkt en het spel werd enorm potig.

Supersub Plet

De wedstrijd snakte naar het eindsignaal, maar uiteindelijk kregen de invallers van Racing Genk het toch voor mekaar. Monrose ging in de toegevoegde tijd zijn tegenstander voorbij en legde beheerst af. Supersub plet kon na tussenkomen van zijn bewaker de bal toch tegen de touwen koppen. Genk behaalt zo een prima uitgangspositie en kan de terugwedstrijd in de Cristal Arena met vertrouwen tegemoet zien.