Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Edmond Machtensstadion
Westerlo springt weer naar tweede plaats

Westerlo is gaan winnen op het veld van Brussels. Daardoor springt het terug over Moeskroen naar plek twee in de stand, op vijf punten van leider Oostende. Heist won het duel van de laatste kans en neemt zo de strohalm om in tweede klasse te blijven beet.

Brussels – Westerlo 0-2

Westerlo profiteerde optimaal van het verlies van leider Oostende gisteren om tot op vijf punten te naderen in de stand. Bij de rust stond de eindstand al vast dankzij doelpunten van Iachtchouk en Goor. Die laatste zette een strafschop om.

Brussels blijft op een barrageplaats staan, Westerlo staat terug tweede en mag nog dromen van de titel.

Heist – Oudenaarde 3-1

Zowel hekkensluiter Heist als Oudenaarde konden in 2013 nog maar weinig potten breken. Voor Heist was het duel min of meer de match van de laatste kans als ze in tweede klasse willen blijven. Ze hebben die kans met beide handen gegrepen.

Via Vanderputte, Webers en een eigen doelpunt van Oudenaarde stond het bij de koffie al 3-0 voor de thuisploeg. Halfweg de tweede helft milderde Vervaecke, maar verder kwamen de bezoekers niet.