FC Lebbeke
Eendracht Opstal
Datum: 02/03/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Rapide Lebbeke stuurt Opstal puntenloos huiswaarts
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke stuurt Opstal puntenloos huiswaarts
Foto: © SC

In tegenstelling tot de heenwedstrijden heeft Rapide de 2de opeenvolgende derby winnend kunnen afsluiten al bleef een wilskrachtig Opstal voor de nodige repliek zorgen.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar met een schot van Soufiane Zahriou net naast (5’). De bezoekers counterden gevat en Pieter-Jan Haegeman viseerde de buitenkant van de paal (9’), terwijl Chakib Charifi een voorzet op Dieter Malfait kopte (12’). Toen Sven Munaron en Malfait beiden naar de bal gingen schoof de bezoekende aanvaller het leder naast de paal. In deze fase liep de thuisgoalie een zware kneuzing op en werd afgevoerd (27’). De 17-jarige Arno Roesems maakte zijn allereerste opwachting en het mag gezegd dat hij dat voortreffelijk deed. Opstal kwam goed weg toen Cooreman een vrije trap op de kruising kopte (31’). Aan de overzijde verdween een schot in de draai van S. Munaron voorlangs (38’). Maarten Munaron moest een pegel van Zahriou loslaten. Via een tussenstation kwam de bal voor de voet van Peter De Pauw en die poeierde hem in de winkelhaak (42’). De bezoekers reageerden via Jan Straetman maar Zahriou veegde het schot van de lijn.

Onmiddellijk na de koffie ging Rapide door op zijn elan al liet Cooreman van dichtbij een open kans liggen (47’). Haegeman probeerde het van op afstand en Roesems moest de bal van onder de lat halen (53’). Jeff De Visscher haalde 2 keer verschroeiend uit. Bij de eerste pegel ging M. Munaron goed plat (55‘) en bij de tweede bom spatte het leder uiteen op de paal (56’). De bezoekers bleven er in geloven en Straetman verlengde een voorzet op het doelhout (65’). Rapide controleerde de wedstrijd en zocht de counter. De snelle Nico Vanderhaegen schoof de bal gepast in de voeten van Maarten Cooreman en de boeken mochten dicht (86’).

Volgende zondag is Rapide Lebbeke gastheer voor Dikkelvenne (aanvang 16u!) en trekt Opstal naar Geraardsbergen.

Rapide Lebbeke: Malfait (28’ Roesems), De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou (88’ Rosez), De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe (76’ S. De Visscher).

Eendracht Opstal: M. Munaron, Van der Elst, Deleau, Haegeman, S. Munaron (78’ Mertens), Noben, Charifi, Van Britsom, Straetman, Maes (60’ Van Raemdonck), Saerens.

Doelpunten:42’ P. De Pauw 1-0, 86’ Cooreman 2-0

Kaarten: geel: Mertens, P. De Pauw

Scheidsrechter: Jan Arys