Speeldag: Ronde 6
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City wint ruim van Barnsley
Jens Van der Borght

In de kwartfinales van de FA Cup heeft Manchester City zich makkelijk ontdaan van Barnsley. De laatste uit de Engelse tweede klasse verloor met 5-0 op het veld van The Citizens.

Na tien minuten stond City al 1-0 voor via Tévez. Hij tikte de bal eenvoudig binnen na een schot op de paal van David Silva. Voor de rust vielen er nog twee doelpunten te noteren. Eerst bediende Tévez Kolarov, waarna hij zelf op aangeven van Silva de 3-0 maakte.

Na de rust ging Manchester City door op het elan van de eerste helft. Tévez en Silva zorgden voor een 5-0 stand na iets meer dan een uur spelen. Dat was meteen ook de eindstand. City is na Wigan het tweede team in de halve finale van de FA Cup. Morgen kunnen zich daar nog Chelsea of Manchester United en Millwall of Blackburn bijvoegen.