Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Arsenal, zonder Vermaelen, wint bij Swansea
Timothy Collard

Arsenal heeft vanmiddag, net als op het veld van Bayern afgelopen week, met 0-2 gewonnen. Arsenal had op bezoek bij Swansea de hele wedstrijd de bovenhand, maar moest hard werken om de zege veilig te stellen.

Bij Arsenal startte Thomas Vermaelen alweer op de bank. Arsène Wenger koos centraal achterin opnieuw voor het duo Koscielny-Mertesacker. Terecht, want The Gunners hielden voor de tweede wedstrijd op rij de nul.

Arsenal legde goed voetbal op de mat en ging meteen op zoek naar een doelpunt. Dat resulteerde in de eerste helft enkel in doelkansen, maar niet in doelpunten. Na rust ging het team van Arsène Wenger verder op zoek naar dat ene doelpunt.

Een kwartier voor tijd vond Nacho Monreal dan toch een gaatje in de Swansea-defensie. De Spaanse international verschalkte Michel Vorm en bracht The Gunners aan de leiding. In blessuretijd maakte invaller Gervinho er zelfs nog 0-2 van. Rolan Lamah zat op de bank bij de bekerwinnaar en kwam niet in actie.