Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Villa Park
Benteke matchwinnaar bij Aston Villa
Timothy Collard

Aston Villa nam het vanmiddag op tegen QPR. Het werd een echte degradatietopper met maar liefst vijf doelpunten. Het werd 3-2 en Christian Benteke kroonde zich nog maar eens tot matchwinnaar bij Villa.

Er stond voor beide teams heel wat op het spel en dat was ook te merken. Aston Villa kon zich mits een overwinning uit degradatiezorgen werken en Queens Park Rangers kwam mits een driepunter weg van de laatste plaats.

QPR vatte de partij het beste aan. Na iets meer dan twintig minuten spelen zorgde Jermaine Jenas voor het openingsdoelpunt. De voormalige middenvelder van onder  meer Newcastle United en Tottenham wees Aston Villa zo op achtervolgen aan. In blessuretijd van de eerste helft konden The Villans ook toeslaan. Agbonlahor zorgde voor 1-1 bij de rust.

De tweede helft had nood aan een doelpunt om alles weer open te breken. Op het uur bracht Andreas Weimann Villa aan de leiding. De vreugde was echter niet van lange duur, want nog geen kwartier later bracht Andros Townsend QPR weer langszij. Een gelijkspel leek in de maak, maar dat was buiten topschutter Christian Benteke gerekend. De Rode Duivel bezorgde zijn team tien minuten voor tijd de volle buit tegen een rechtstreekse concurrent. Aston Villa hijst zich naar een voorlopig veilige 17e plaats in de Premier League.