Eendracht Opstal
KFC Merelbeke
Datum: 17/03/2013 17:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Eendracht Opstal geeft Merelbeke een koude douche
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht Opstal geeft Merelbeke een koude douche
Foto: © SC

Een te stereotiep Merelbeke kon een voorsprong slechts even vasthouden. In blessuretijd zorgde het collectief strijdende Opstal nog voor een bittere pil bij de bezoekers.

De bezoekers zochten naar een snelle voorsprong. De vrijgespeelde Matthias Boone knalde overhoeks op de binnenkant van de paal en de rebound op Maarten Munaron (8’). Aan het kwartier veegde Pieter-Jan Haegeman een kopbal van Matthias Van Peteghem van de lijn na hoekschop. Opstal reageerde via Chakib Charifi die zwaar uithaalde. Jasper Van Kerckhove kon nog gepast ingrijpen (21’). Een doelpunt hing in de lucht en de naar binnen snijdende Istvan Blanckaert vlamde de bal in de winkelhaak (27’). De thuisploeg was niet echt aangeslagen en toen Glenn Noben een vrijschop voor doel zwiepte kopte Chakib Charifi het leder in de kruising (31’). Merelbeke miste creativiteit en Opstal ruimde de verre voorzetten goed op. Toen Boone zijn kans ging had Munaron een voetveeg in huis (41’). Aan de overzijde had Van Kerckhove een karpersprong nodig bij een kopbal van Jan Straetman (42’).

Ook na de pauze ontbrak het aan goed voetbal bij de bezoekers en Opstal hield de gelederen gesloten. Een schot van Boone kon Munaron niet in verlegenheid brengen (55’) en een knal in de draai van Blanckaert viel aan de verkeerde kant van de paal (70’). Toen de inlopende Maarten Melkebeke een pegel afvuurde schudde Munaron een superreflex uit zijn mouw (71’). Merelbeke moest gas terugnemen en Opstal nam de match over. Michael Mannaerts kwam centimeters te kort op een voorzet van Stef Mertens (81’). In blessuretijd viel dan het zware verdict. Sven Munaron schoof de bal in de loop van Jan Straetman en die poeierde het leder in de benedenhoek.

Eendracht Opstal trekt zondag naar Laarne-Kalken en Merelbeke is gastheer voor Svelta Melsele.

K. Eendracht Opstal: M. Munaron, Van der Elst, Deleau, Haegeman, S. Munaron, Noben, Charifi (76’Mertens), Van Britsom, Straetman, Mannaerts (92’ Maes), Saerens.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, Baetens, Spranghers, Melkebeke (84’ Van de Sompel), Van Peteghem (62’ Van Damme), Van Hyfte, Blanckaert, De Wulf, Boone, Remon.

Doelpunten:27’ Blanckaert 0-1, 31’ Charifi 1-1, 92’ Straetman 2-1

Kaarten: geel: 78’ Haegeman

Scheidsrechter: Gino Heirbaut