Svelta Melsele
FC Lebbeke
Datum: 16/03/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Rapide Lebbeke haalt een gelijkspel bij Svelta Melsele
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke haalt een gelijkspel bij Svelta Melsele
Foto: © SC

Om de kansen op een eindronde gaaf te houden was een zege voor beide ploegen zeker welkom. Rapide klom aan de rust op voorsprong en Melsele herstelde het evenwicht kort na de pauze, zodat ieder kreeg wat hem toekwam.

Na een lang aftastend en zenuwachtig begin was het wachten tot aan het kwartier op de eerste echte kans. Joost Smet bracht Stijn Vinck alleen voor doel en Dieter Malfait had een knappe beenveeg in huis. Aan de overzijde kon Tom Liessens een gevaarlijk voorzetschot van Maarten Cooreman nog net wegwerken, terwijl Peter De Pauw de paal viseerde (16’). Melsele nam over maar Malfait was attent toen Smet gepast counterde (18’). Ook toen de bezoekende defensie Hendrik De Maeyer vergat af te dekken bij een vrije trap was Malfait bij de pinken (26’). Aan het halfuur ging een poging van Wouter Kersschot de mist in en Davy Van den Nieuwenbriel werd afgevlagd bij de rebound. Een loeier van De Pauw vloog nipt over (41’). Toen Jan Wauters de achterlijn haalde bediende hij Yannick Van Impe en die frommelde zijn 15de seizoenstreffer binnen (42’).

Na de koffie zocht Melsele de gelijkmaker maar de opdrijvende Kersschot vlamde over. Malfait verkeek zich op een verre inworp van De Maeyer en Davy Van den Nieuwenbriel was er als de kippen bij om zijn 10de treffer binnen te koppen (52’). Rapide reageerde met een verre knal van Soufiane Zahriou en Lieven Somers had een goede save nodig (55’). Aan het uur schuurde een knal van Smet de dwarsligger. De bezoekers hadden geen oog voor Smet die een open kans door Malfait en de kruising zag gepareerd (73’). Aan de overzijde kopte Cooreman een voorzet rakelings naast (75’). Toen Maxim De Moor vervroegd mocht gaan douchen na een 2de gele kaart opende Rapide een zwaar slotoffensief. Somers moest plat op een pegel van De Pauw en Cooreman werd afgevlagd bij de rebound (87’). Van Impe kopte nipt over (89’) en Somers had een parade nodig bij een nieuwe vlam van De Pauw (90’).

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Kemzeke. Svelta Melsele trekt zondag naar Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Wauters, Zahriou, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen (70’ S. De Visscher), Van Impe, De Winne.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Van Goethem, Lambrecht, De Maeyer, Smet, Vinck, Kersschot (85’ Suy), De Moor, Van den Nieuwenbriel, Cathoir.

Doelpunten:42’ Van Impe 0-1, 52’ Van den Nieuwenbriel 1-1

Kaarten: geel: 18’ De Winne, 36’ De Pauw, 60’ Vanderhaegen. Rood: 83’ De Moor (2x geel)

Scheidsrechter: Nico Verlooy