FC Lebbeke
Kemzeke
Datum: 23/03/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Rapide Lebbeke kan Kemzeke niet van zich afhouden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke kan Kemzeke niet van zich afhouden
Foto: © SC

Een haast onkennelijk Rapide had alle moeite om tegen de hekkensluiters nog een puntje thuis te houden. De snel storende Klauwaerts zetten de plaatselijke verdediging constant onder druk maar konden een voorsprong slechts even bewaren.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar met een schot van Peter De Pauw op Jordi Franssens (7’). Aan de overzijde had Dieter Malfait een voetreflex nodig toen Jens Van de Wiele een hoekschop verlengde (13’). Kevin Stobbelaar dwong Malfait tot een parade (16’) en Franssens moest plat bij een knal van De Pauw (18’). Een massa slechte passes haalden het ritme lange tijd uit de match. Op een voorzet van Nico Vanderhaegen kwam Maarten Cooreman centimeters te kort om de bal binnen te glijden (37’). Op slag van rust kreeg de vrijstaande Joren Calle de beste kans om de score te openen maar vergat af te werken.

Lukt het niet van dichtbij, dan maar van op afstand en bij een verre knal van Calle ging het leder onhoudbaar binnen (48’). Rapide schoot wakker met een voorzetschot van Jan Wauters dat nipt voorlangs ging (50’). Franssens kon een pegel van Steff De Visscher nog net in hoekschop werken. Bij die corner kopte Frederik De Winne de gelijkmaker op het bord (51’). De thuisploeg ging door op zijn elan maar Vanderhaegen mikte te hoog (56’). Kemzeke counterde snel en Malfait moest plat op schoten van Badredinne Belhay (59’) en Stobbelaar (63’). Overbuur Franssens bleef attent bij een poging van Soufiane Zahriou (70’). Een draaibal van Vanderhaegen werd door Van de Wiele nog uit de baan gekopt (86’).

Volgende zaterdag is Kemzeke gastheer voor RC Wetteren. Rapide trekt op zondag 7 april naar Geraardsbergen.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, J. De Visscher (39’ S. De Visscher), Wauters, Zahriou, De Saedelaere, Cooreman (81’ Verheire), P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe, De Winne.

Klauwaerts Kemzeke: Jordi Franssens, Van de Wiele, Calle (76’ Vertenten), Ruymbeke, Behiels, Maes, Martens, El Mokhtary (87’ Matthynssens), Belhay, Stobbelaar, Jyrki Franssens.

Doelpunten:48’ Calle 0-1, 51’ De Winne 1-1

Kaarten: geel: 27’ J. De Visscher, 35’ Calle, 40’ El Mokhtary, 82’ Vertenten

Scheidsrechter: Beau Van Vaerenbergh