Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 7
Portugal wint nipt bij Azerbeidzjan
Timothy Collard

Portugal heeft alweer niet weten te overtuigen in deze WK-kwalificatie. De Portugezen wonnen met 0-2 op bezoek bij Azerbeidzjan. Bruno Alves en Hugo Almeida zorgden voor de twee doelpunten uit de partij.

Portugal moest het stellen zonder zijn absolute vedette Cristiano Ronaldo. Die moest geschorst toekijken vanaf de tribune in Azerbeidzjan. In principe hadden de Portugezen ook zonder hun aanvoerder makkelijk de maat moeten nemen van de voorlaatste in de groep, maar niets was minder waar.

Azerbeidzjan hield achterin alles goed gesloten en ging zelfs met een 0-0 ruststand richting kleedkamers. Met hun potige spel hielden ze ook in de tweede helft nog even de nul. Tot Aliyev in een tijdspanne van vijf minuten twee keer geel kreeg en mocht gaan douchen.

Vijf minuten na de rode kaart brak Bruno Alves de ban voor Portugal. De ploegmaat van Nicolas Lombaerts bij Zenit opende de score en nadien kwamen de Portugezen niet meer in de problemen. Een tiental minuten voor affluiten legde Hugo Almeida de wedstrijd in een definitieve plooi. De boomlange spits legde de 0-2 eindscore vast.

Door deze overwinning komt Portugal voorlopig alleen op de tweede plaats. Israël speelt straks wel nog op het veld van Noord-Ierland. Mits een overwinning halen Refaelov en co de Portugezen opnieuw bij met elf punten.