Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 7
Groep D: Eerste puntenverlies Nederland, Turkije en Roemenië winnen eenvoudig
Timothy Collard

In groep D heeft Nederland met de punten gemorst. Turkije en Roemenië hebben dan weer eenvoudig de drie punten gepakt. Turkije legde er vijf in het mandje tegen Andorra, terwijl Roemenië met 3-0 won van Hongarije.

Estland-Nederland  2-2

Nederland stevende heel lang af op een nederlaag op bezoek bij Estland. Robben bracht Oranje snel op voorsprong, maar Vassiljev wiste die voorsprong uit met twee doelpunten. Pas in de 94e minuut zorgde Robin van Persie voor de verlossing. Nederland blijft wel aan de leiding in groep D met 19 punten.

Turkije-Andorra  5-0

Turkije legde de wedstrijd tegen Andorra in een definitieve plooi aan het einde van de eerste helft. Bulut scoorde toen twee keer en daardoor konden de Turken vrijuit spelen na de pauze. Yilmaz, Bulut en Turan legden de 5-0-eindstand uiteindelijk vast.

Roemenië-Hongarije  3-0

Ook Roemenië haalde het al bij al makkelijk van Hongarije. Marica, Pintilii en Tanase zorgden voor de doelpunten en daardoor klimt Roemenië naar de tweede plaats in groep D. Hongarije zakt terug naar de derde plaats, terwijl Turkije vierde blijft.