Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels wint degradatietopper
Jens Van der Borght

FC Brussels heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd tegen de degradatie. Het won op eigen veld met het kleinste verschil van Sint- Niklaas.

FC Brussels-Sint-Niklaas 1-0

De wedstrijd in het Edmond Machtens stadion leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen. Maar een vijftal minuten voor tijd veegde de thuisploeg de brilscore dan toch van het bord. Christophe Nahimana scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor deze wedstrijd stonden Brussels, Sint-Niklaas en Oudenaarde met 23 punten op een gedeelde voorlaatste plaats. Dankzij deze overwinning loopt Brussels drie punten uit op haar concurrenten.

Tubeke-Boussu-Dour 1-1

In de andere inhaalmatch van vanavond speelden Tubeke en Boussu-Dour gelijk. De Waalse derby eindigde op een 1-1 gelijkspel. Ambroise bracht kort voor de rust de thuisploeg op voorsprong. Tien minuten na de rust maakte Boussu-Dour gelijk via Koffi. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand. Boussu-Dour blijft zo op een zesde plaats staan. Tubeke klimt op gelijke hoogte met Roeselare. Ze delen samen de elfde plaats.