Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Standard klimt over Club Brugge na winst in matige topper

Dankzij doelpunten van Batshuayi en Buyens in het slotkwartier van de eerste helft pleegde Standard een perfecte hold-up op het veld van Club Brugge. In de stand springen de Luikenaars over Club Brugge.

Aernout Van Lindt in Brugge

Onder een eerste schuchter lentezonnetje begonnen ook Club Brugge en Standard aan hun play-off I campagne. Club Brugge wou winnen om tot op drie punten van de tweede plaats te komen, terwijl Standard mits winst voorbij Club kon in de stand.

Nerveus begin

Een scherp windje zorgde nog steeds voor de nodige kou op paasmaandag, maar op het veld stonden de spelers duidelijk wel nerveus en warmbloedig te spelen. In het eerste kwart van de wedstrijd volgden fout na fout elkaar op, zonder dat er veel grote kansen waren. Na drieëntwintig minuten wedstrijd konden er al vier gele kaarten worden opgeschreven en was er nog maar een echte kans geweest.

Die ene kans was wel een beauty: Lestienne stuurde Bacca in het straatje en die probeerde het met een lob over doelman Kawashima. De bal belandde echter tegen de paal. Geen vroege voorsprong dus voor Club Brugge, die tot op het halfuur bleven aandringen en nog een paar schuchtere pogingen kregen. Met de vele vrije trappen deed blauw-zwart echter zeer weinig in de eerste helft.

Koude douche

Toen ging de bal als een donderslag bij de heldere hemel van Jan Breydel aan de overkant binnen: Ezekiel legt een vrije trap mooi af en Batshuayi kan van iets voor het penaltypunt binnenwerken. Via Vadis en Bacca doet Club Brugge meteen wat terug, maar de gelijkmaker scoren zat er niet in.

Aan de overkant krijgt de thuisploeg een koude douche op slag van rusten. Opare mocht helemaal alleen voorzetten en Buyens kopte de 0-2 voorbij Kujovic. Meteen na rust ei zo na een nieuwe koude douche, maar Kujovic kon de inzet van Batshuayi wegwerken.

Weinig beterschap in tweede helft

In de tweede helft probeerde Club Brugge meer druk te zetten, maar er zaten te veel onzorgvuldigheden in het spel van de thuisploeg. Ook een driedubbele wissel met Tchité, Gudjohnsen en Meunier als verse krachten in de ploeg bracht niet meteen veel zoden aan de dijk. Tchité toonde zich bedrijvig, maar kon de aansluitingstreffer niet scoren.

Standard groef zich steeds meer in en loerde op de counter. Die counters speelde het echter niet goed genoeg uit om de wedstrijd meteen monddood te maken. In de slotfase was de 0-3 dankzij Nagai en Ajdarevic wel nog dichterbij dan de 1-2. Door de zege springt Standard over Club Brugge in de stand. Een ferme knauw voor de ambities van de thuisploeg.