Berchem trekt Claessens aan

Steven Bologne
| 10 reacties
Berchem trekt Claessens aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser Berchem Sport heeft zijn eerste inkomende transfer afgerond. Volgend seizoen zal in de aanvalslinie Olivier Claessens rondlopen. De aanvaller maakt de overstap van Grimbergen.

Claessens tekende op 6-jarige leeftijd een aansluiting bij FC Kontich, waar hij enkele jeugdreeksen doorliep. In 2000 verhuisde hij naar Lyra waar Antwerp hem in 2004 wegplukte. In de zomer van 2005 debuteerde Claessens in de aanval tegen oefenpartner Zandvliet. In dat seizoen kwam hij elf keer uit voor de Great Old.

In 2007 trok de aanvaller een jaartje de grens over om bij Willem II te gaan voetballen. Een groot succes werd dat niet en werd getransfereerd naar Racing Mechelen. In dat seizoen schakelde Racing eerstenationalers Germinal Beerschot en Zulte Waregem uit, Cercle Brugge zag wel wat in de aanvaller en legde hem in 2009 onder contract. Op Jan Breydel moest Claessens zich uiteindelijk tevreden stellen met enkele invalbeurten mede door vele blessures.

Een volwaardige basisplaats dwong Claessens pas af in Dender, dat hem in 2010 weghaalde uit Brugge. De netten bol zetten deed Claessens evenwel niet, met 7 doelpunten uit 32 wedstrijden moest hij ook daar na één seizoen de club verlaten. Sint-Niklaas en Grimbergen waren zijn volgende clubs, met respectievelijk twee en zes doelpunten zoekt de 24-jarige aanvaller eindelijk door te breken bij Berchem Sport

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties