Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint moeizaam van Sunderland
Conrad Grayson

Chelsea verslaat Sunderland in een moeizame wedstrijd en zorgt voor een debuut in mineur voor kersverse coach Di Canio.

The Blues konden in de eerste helft weinig voor de dag brengen. De kansen waren schaars en het voetbal was inspiratieloos. Toch kregen ze na 20 minuten enkele goede kansen via Demba Ba en David Luiz. Ook Sunderland kon enkele keren komen dreigen aan het doel van Petr Čech via goed opgezette counters.

Naarmate de wedstrijd vorderde bleef Chelsea zwak spelen en het was dan ook geen verrassing toen Sunderland op slag van rust voorkwam. Chelsea-verdediger César Azpilicueta tikte de bal bij een hoekschop ongelukkig in eigen doel, 0-1. Chelsea-coach Rafael Benitez verving tijdens de rust Ba door Fernando Torres.

Jammer genoeg voor Sunderland gebeurde na de rust aan de overkant hetzelfde. Phil Bardsley schoot op doel, maar zag zijn schot gered worden door doelman Simon Mignolet. De bal botste tegen Sunderland-speler Matthew Kilgallon en belandde ongelukkig in eigen doel, 1-1.

Tien minuten later nam Luiz een afstandsschot vanuit de tweede lijn. De bal zou ver naast gaan, maar Branislav Ivanovic zette er zijn voet tegen en scoorde de 2-1 voor de thuisploeg. Sunderland verloor het vertrouwen nadien en was niet meer in staat om nog echt gevaarlijk uit de hoek te komen.

Chelsea wipt dankzij winst over Tottenham en staat nu op een derde plaats. Sunderland blijft steken op een zeventiende plaats.