Interview De Vroe: "Wij gaan voor 15 op 15"

Conrad Grayson
| 0 reacties
De Vroe: "Wij gaan voor 15 op 15"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Doelman Griffin De Vroe kwam vorige zomer over van Standaard Wetteren en staat nu tussen de palen bij Racing Mechelen. De Vroe sprak met Voetbalkrant over de neerwaartse spiraal waar de maneblussers recent in terechtgekomen zijn.

“Sommige wedstrijden moesten we gewoon winnen”

Vijf speeldagen geleden won Racing Mechelen haar wedstrijd op het veld van de rechtstreekse concurrent Hoogstraten met 2-3. De Mechelaars stonden aan de leiding met vijf punten voorsprong op de tweede. Toen kwam er die plotse dip, die niemand had zien aankomen. Ook doelman De Vroe niet.

“Ik weet niet wat de reden is voor de 2 op 12 in de laatste vier wedstrijden. We winnen op een bepaald moment ongeveer tien wedstrijden op rij en dan is het normaal dat we eens punten laten liggen”, besluit De Vroe.

De Mechelaars staan momenteel op een tweede plaats met drie punten achterstand op leider Hoogstraten. Amper een maand geleden zag de stand er nog helemaal anders uit.

“Het begon thuis tegen Olsa Brakel, waar we eigenlijk onbegrijpelijk punten lieten liggen. De week erna spelen we tegen KV Turnhout en iedereen weet dat dat niet het Turnhout is van de heenronde. Het Turnhout van de terugronde is een ploeg die makkelijk in tweede klasse kan meedraaien.”

“Erna spelen we thuis nog gelijk tegen Geel-Meerhout, wat op zich geen slecht resultaat was. Zij staan momenteel toch op een vierde plaats. Maar dan verliezen we op SK Deinze, een wedstrijd die we altijd moesten winnen. We hebben daar veel kansen verkwanseld.”

“Voetbal gebeurt niet op papier”

De doelman van Racing Mechelen duidt op het feit, dat de taken van de spelers de laatste tijd misschien minder goed uitgevoerd werden.

“Daarnaast is het ook dat tikkeltje geluk dat ontbrak. Vroeger zou de bal via de paal binnen gegaan zijn, en dan sluit je de wedstrijd positief af. Nu vloog hij eerder via de paal naar buiten.”

Toch heeft De Vroe nog hoop voor de komende wedstrijden, want hij is ervan overtuigd dat Hoogstraten geen 15 op 15 zal halen.

“Op papier hebben we een gemakkelijker programma dan zij, maar voetbal gebeurt niet op papier. Elke wedstrijd moet gespeeld worden. Ik ben er wel zeker van dat Hoogstraten nog punten laat liggen in de komende wedstrijden”, aldus De Vroe aan Voetbalkrant.

“Wij gaan alleszins voor 15 op 15 en dan zien we wel hoe we ervoor staan. Moest dat lukken, dan spelen we kampioen. Wij bekijken de situatie wedstijd per wedstrijd, maar het zal elke keer opnieuw met het mes op de keel zijn om volop voor de drie punten te gaan.”

“Keihard gewerkt op de training”

Racing Mechelen zag vorige week in de wedstrijd tegen SK Deinze de tweede periodetitel aan haar neus voorbijgaan. Het is dan ook evident dat iedereen enorm teleurgesteld was. De ploeg was teneergeslagen.

“Iedereen heeft vorige week na de wedstrijd voor de spiegel gestaan en zichzelf afgevraagd of hij er echt alles aan gedaan heeft om de wedstrijd te winnen.”

“De afgelopen week hebben we enorm hard gewerkt op de training en daar heeft iedereen terug wat zelfvertrouwen gegeven. De spelvreugde was aanwezig, iedereen stond terug scherp, dat bleek uit de trainingen.”

“In het slechtste geval gaan we voor de tweede plaats”

Toch is nog niet alles verloren, want als Hoogstraten kampioen wordt, gaat haar eerste periodetitel naar de tweede in de eindstand. Virtueel gezien is dat momenteel Racing Mechelen.

“We zijn natuurlijk liever meteen kampioen, zodat we rechtstreeks naar tweede klasse kunnen gaan. Maar in het slechtste geval moeten we inderdaad absoluut voor de tweede plaats gaan, dat ons een ticket geeft voor de eindronde. Vanaf dat moment liggen alle kaarten weer open.”

“Alle wedstrijden die er nu nog aankomen zijn dus van uiterst belang. Vandaag moeten we de drie punten pakken tegen SV Temse. Het is en blijft gewoon jammer als je weet dat we ooit vijf punten voorsprong hadden op Hoogstraten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties