Alexander Frei neemt afscheid als profvoetballer

Frank Deckers
| 4 reacties

Alexander Frei heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer winnend afgesloten. De voormalige kapitein van het Zwitserse elftal scoorde zelfs in de wedstrijd tussen Bazel en FC Zurich.

In de 64e minuut kreeg Frei een applausvervanging. De spits had zes minuten daarvoor nog de 1-1 gescoord. Frei bedankte het publiek met een buiging en een handkus en liet ook een shirt zien met het opschrift ‘Für die geile Zeit, dangge Bazel’, vrij vertaald ‘Bedankt Bazel, voor de geweldige tijd’.

Alexander Frei heeft in ongeveer 600 wedstrijden als profvoetballer meer dan 300 keer gescoord. De aanvaller is ook topscorer van Zwitserland met 42 doelpunten in 84 interlands. Hij speelde tijdens zijn carrière onder andere voor Borussia Dortmund, Luzern en Rennes. De spits gaat nu aan de slag als sportief directeur bij Luzern.