Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Mestalla
Valencia wint met grootste gemak van Málaga
Conrad Grayson

CF Málaga kreeg gisterenavond een flinke pandoering te verwerken. Het verloor met 5-1 op het veld van CF Valencia. De wedstrijd was na een dik half uur gespeeld.

Dani Parejo opende na 25 minuten de score met een lage binnenschuiver, 1-0. Het was het begin van een dolle tien minuten. Drie minuten later werd de score verdubbeld. Roberto Soldado moest de bal maar gewoon binnentikken, op aangeven van ploegmaat Aly Cissokho.

Soldado maakte nog geen twee minuten later zijn tweede van de avond. Málaga-verdediger Martín Demichelis bracht Ever Banega foutief ten val in de grote rechthoek. Soldado zette de strafschop om, 3-0.

Malaga helemaal van slag

En nog was het niet gedaan. Sergio Canales hoefde de bal maar binnen te tikken, nadat Málaga-doelman Willie Caballero het leer in zijn voeten duwde, 4-0. Op slag van rust bracht Julio Baptista toch de eerredder voor Málaga, nadat hij een vrije trap net buiten de grote rechthoek in het doel krulde, 4-1.

Na de rust viel er nog weinig te beleven. De wedstrijd was gespeeld. Toch besliste Banega nog om zijn doelpunt mee te pikken. Hij trapte staalhard voorbij Caballero, 5-1 en dat was ook de eindstand.

Málaga liet dure punten liggen, maar mag van geluk spreken dat Real Betis haar wedstrijd verloor tegen Real Madrid. Zo blijven ze voorlopig op de zesde plaats staan.

Valencia daarentegen versterkt haar vijfde positie en mag zelfs nog dromen van Champions League te spelen. Daarvoor zal de wedstrijd tegen Real Sociedad volgende week een belangrijke rol spelen.