Interview De Laet: "Niet alles is te koop"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
De Laet: "Niet alles is te koop"
Foto: © SC

Manchester United haalde maandag de twintigste titel uit de clubgeschiedenis binnen. Ook Ritchie De Laet is maar wat blij dat zijn voormalige werkgever opnieuw de nummer één is.

Door Cédric De Volder

De Laet speelt momenteel in de Engelse tweedeklasse voor Leicester City. De 24-jarige verdediger lag echter van 2009 tot 2012 onder contract bij United (De Laet werd meermaals uitgeleend, nvdr.). Hoe kijkt hij naar de titel van the Red Devils?

“Ik ben blij dat Manchester United het kampioenschap heeft gewonnen”, vertelt De Laet aan Voetbalkrant.com. “Maar het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen. Vooral voor Sir Alex Ferguson is het belangrijk om opnieuw aan te knopen met een titel.”

"United bewijst met deze titel dat je niet alles kan kopen met geld"

De Laet kan als geen ander inschatten hoe groot de rivaliteit is binnen Manchester. “De manier waarop City vorig seizoen kampioen werd, zorgde ervoor dat de honger bij United nog groter was”, vervolgt de Belg. “Bovendien bewijst Manchester United met deze titel dat je niet alles kan kopen met geld. Voor hen is het nu de twintigste landstitel. Tegenover eentje voor City. Dat zegt genoeg.”

De Antwerpenaar werd ooit gezien als een groot talent aan de rode zijde van de stad. Toch heeft hij naar eigen zeggen weinig contact met de huidige spelersgroep. “Ik heb al eventjes gebeld met assistent Mike Phelan om hem te feliciteren. Verder heb ik niemand ge-sms’t of gebeld.”

"Het is vooral voor Sir Alex Ferguson belangrijk om aan te knopen met een titel"

De Laet droomt ervan om ooit terug te keren naar ‘The Theatre of Dreams’. “Het is mijn doel om ooit in de Premier League te spelen. Dan kom ik sowieso terug naar Old Trafford. Al mag het natuurlijk ook als speler van United zijn”, besluit de ambitieuze verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties