Datum: 24/04/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Signal Iduna Park
Koning Lewandowski degradeert Real Madrid
Fabian Morren
| 0 reacties
Koning Lewandowski degradeert Real Madrid
Foto: © SC

We kiezen onze momenten graag uit om lyrisch te zijn, maar de prestatie van Lewandowski tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League is fenomenaal. De spits bezorgde Dortmund in de heenwedstrijd met vier goals een 4-1-overwinning.

José Mourinho had geen plaats voor Di Maria in zijn team, wel voor Luka Modric. Bij Borussia Dortmund begon Mario Götze in de basis. Niet alle fans konden dat appreciëren. Eerder deze week raakte namelijk bekend dat de middenvelder volgend seizoen naar Bayern München verhuist.

Het was toch vooral Reus dat indruk maakte in de openingsfase. Hij zorgde ook voor het eerste gevaar, maar het scoht van de Duitse aanvaller werd nog knap gepareerd door Diego Lopez, die nog steeds de voorkeur krijgt op Iker Casillas. Een minuut later was het toch raak. Robert Lewandowski verlengde een indraaiende voorzet in doel. Op dat moment een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Real Madrid maakte geen indruk en kon enkel dreigen met een vrije trap van Cristiano Ronaldo.

Nadat Reis neerging in het strafschopgebied schreeuwde de thuisploeg om een penalty. Die had onterecht geweest en zo oordeelde ook ref Bjorn Kuipers. Van die commotie profiteerde Real om te scoren. Hummels blunderde en Higuain kon Ronaldo bereiken. De Portugees maakte het simpel af. Zo was Real nog de morele winnaar van de eerste helft.

Outstanding
Maar veel tijd om naar adem te happen kreeg Real niet, want Lewandowski was weergaloos. Wat een geweldige spits is hij. Eerst duwde hij een voorzet van Reus binnen. Wat later haalde de Poolse internatinoal schitterend uit en liet Diego Lopez helemaal kansloos. De ellende voor Real Madrid was nog lang niet voorbij. Na een overtreding van Xabi Alonso op Reus wees de scheidsrechter meteen naar de stip. Lewandowski scoorde daarop zijn vierde goal van de avond.

Nadien zette Mourinho nog alles op alles om een belangrijk tweede doelpunt te maken. Intussen bleef het wel bibberen voor Lewandowski. Zo haalde de levensgevaarlijke spits nog een keer uit, maar Lopez bracht gelukkig voor Real redding. De bezoekers kregen nog twee prima kansen, maar Ronaldo en Varane kwamen niet tot scoren. Real staat zo voor een loodzware taak in de terugwedstrijd. Een Duitse finale in Wembley zit eraan te komen.

Herbeleef Borussia Dortmund - Real Madrid

Vooraf