Kanu: "Ik eet alleen kip en pasta in Rusland"

Kanu: "Ik eet alleen kip en pasta in Rusland"
Foto: © SC

Een opgemerkte figuur gisteren tijdens de open training van Anderlecht was Rubenilson Kanu. De Braziliaan van Terek Grozny is een tijdje in België en kwam zijn ex-ploegmaats opzoeken.

Kanu is tevreden na zijn overstap naar Grozny. "Ik ben heel gelukkig in Rusland", zegt Kanu in HBvL. "Ik ben nu al twee weken in België voor een blessurebehandeling bij kinesist Lieven Maesschalck. Vrijdag vlieg ik terug naar Rusland, net op tijd voor de wedstrijd tegen CSKA Moskou. Ik zal sowieso wel naar België blijven reizen, want mijn kinderen zijn hier gebleven. Rusland is wel wat wennen. Ik eet er alleen kip en pasta, want het Russische eten is niks voor mij."

In Grozny kon hij zich echter snel integreren. "Met vier basisplaatsen in mijn eerste maanden ben ik tevreden. Het voetbal in Rusland is keihard. Je moet snel handelen en simpel spelen", aldus de middenvelder die wel nog niet veel begrijpt van het Russisch. "Weken aan een stuk hoorde ik de supporters "Kahy, Kahy" roepen naar mij. Uiteindelijk begreep ik dat dat "Kanu" betekent in het Russisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties