Düsseldorf degradeert, Schalke speelt voorrondes CL

De teerlingen zijn geworpen in Duitsland. Op de laatste speeldag greep Schalke 04 nog de vierde plaats, Fortuna Düsseldorf degradeert na een nederlaag in en tegen Hannover 96.

Schalke 04 moest winnen van zijn directe concurrent Freiburg en deed dat ook met 1-2. Draxler bracht de Köningsblauen na twintig minuten op voorsprong, maar na de rust maakte Schmidt de gelijkmaker voor Freiburg. Het winnende doelpunt van Jones verdween via een paar benen in doel.

Door de zege mag Schalke deelnemen aan de voorrondes van de CL. Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Bayern München waren eerder al zeker van directe deelname. Freiburg en Eintracht Frankfurt (2-2 tegen Wolfsburg) spelen de Europa League.

Düsseldorf op dramatische wijze

Fortuna Düsseldorf zag concurrenten Augsburg en Hoffenheim winnen en zakt dus naar de tweede Bundesliga. Düsseldorf stond voor de laatste speeldag dus nog van een veilige plaats naar de zeventiende plek en degradeert rechtstreeks. Hoffenheim moet nog een eindronde spelen.

Even voor de statistieken: kampioen Bayern München won ook zijn laatste duel met 3-4 van Borussia Mönchengladbach. Ribéry (3x) en Robben zorgden voor de goals.