Courtois wil prijzen pakken bij Atlético

Jens Hoofteer
| 0 reacties
Courtois wil prijzen pakken bij Atlético
Foto: © SC

Thibaut Courtois staat ook dit seizoen onder de lat bij Atlético Madrid. De eerste doelman van de Rode Duivels wil met de Rojiblancos de hegemonie van Barcelona en Real Madrid doorbreken en zowel in Spanje als in Europa hoge ogen gooien.

"Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik blij ben dat ik ook dit seizoen bij Atlético kan spelen", liet de 21-jarige doelman weten aan Sporza. "Ik wilde hier blijven en het is me gelukt."

Courtois kan niet wachten om eind augustus de Supercup te spelen tegen Barcelona. "Na de beker is het ook dit jaar onze ambitie om prijzen te pakken. De Supercup geeft ons alvast een mooie mogelijkheid."

Ook in de Champions League zal Courtois het beste van zichzelf kunnen geven. "We willen zover mogelijk geraken. We kunnen ons spiegelen aan Málaga, dat bijna in de halve finales zat."

Atlético eindigde vorig seizoen op de derde plaats, achter de buren van Real en kampioen Barcelona. "We zullen proberen om de hegemonie van Barcelona en Real te doorbreken, maar we beseffen dat het een aartsmoeilijke opdracht zal worden", aldus de Rode Duivel. Atlético kan bovendien niet meer rekenen op topspits Radamel Falcao, die naar AS Monaco vertrok. "Naast Radamel is de ploeg wel bijeen gebleven en het bestuur vindt wel een aanvallende versterking. We hebben dus wel een ploeg om goed te presteren", besluit Courtois.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties