Datum: 25/07/2013 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Niet alles peis en vree in Standard
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Niet alles peis en vree in Standard
Foto: © SC

De Vurige Stede was voor een onbelangrijke oefenmatch toch vrij warm vanavond. Standard won voor een vol huis, de abonnees mochten gratis binnen, makkelijk van Reykjavik met 3-1. Toch is nog steeds niet alles koek en ei aan de boorden van de Maas.

Sander De Graeve in Luik

Standard nam meteen het heft in handen en al na drie minuten kon Batshuayi aanleggen, zijn poging ging net naast. De IJslanders werden bijna helemaal terug tot in Reykjavik gedrukt. Na kansen voor Bulot, Ciman en Van Damme kon Bulot dan toch het slot van de deur trappen.

De onzekere IJslandse doelman bokste een harde knal van Mpoku weg in de voeten van Bulot. Die twijfelde niet en schoot van zo’n 20 meter op doel. Alex Runar Runarsson zat nu helemaal naast de bal en mocht met het schaamrood op de wangen het leer uit het mandje halen. Kapitein Gudjonsson, ex-Genk, ging hem troosten.

"Duchâtelet demission!"

De storm rond Duchâtelet is trouwens verre van gaan liggen. Wel opmerkelijk is dat niet het hele Luikse publiek de voorzitter weg wil. Wanneer de spionkop “Duchâtelet demission” aanhief volgden vanop andere tribunes fluitconcerten en bras d’honneurs.

Het bleef bij 1-0 aan de rust. Jelle Van Damme deed er alvast alles aan om dat zo te houden. Hij miste in de laatste minuut een haast niet te missen kans. Van het penaltypunt knalde hij naast.

Hetzelfde spelbeeld na de koffie. Standard bleef drukken, Reykjavik piepte en kraakte langs alle kanten, maar kwam er af en toe toch uit. Na zo’n zeldzame aanval van de mannen uit IJsland volgde een vlijmscherpe counter van de Rouches. Biton zette voor, Ezekiel gleed dankbaar binnen.

Lang kon Sclessin die dubbele voorsprong niet vieren. Kawashima ging als een miniem onder de bal door en Atlason tikte dankbaar binnen. De Japanner kreeg zowat heel Sclessin over zich. Het is allemaal verre van peis en vree in de Vurige Stede. Ook bij de wissel van Biton voor Nagai was er ongenoegen te horen.

Na een tijdje kon Ezekiel het publiek opnieuw tevreden stellen. Na een identieke actie op links, deze keer van invaller Mujangi Bia, kon de jonge spits opnieuw de bal in doel werken. 3-1 en Luik opnieuw even wat beter gezind. Er kon zelfs een “Aux Armes” vanaf.

Na die derde goal viel de match wat op het spreekwoordelijke gat. Standard drong nog aan, maar tot echt grote kansen kwamen de Luikenaars niet meer. Ezekiel besloot helemaal aan het eind wel nog op de paal.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel 90' -
Ciman Laurent 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Bulot Frédéric 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Buyens Yoni 90' -
Mpoku Paul José 62' -
Biton Dudu A 80' -
Batshuayi Michy 57' -
  Bank G Beoordeel
Ngawa Pierre-Yves -  
Ghoochanejhad Reza -  
Moris Anthony -  
Kanu -  
Ezekiel Imoh ⚽ ⚽ 33' -
Mujangi Bia Geoffrey A 28' -
Nagai Kensuke 10' -

KR Reykjavik KR Reykjavik

  Speler G Beoordeel
Runarsson Runar Alex 90' -
Sigurdarson Grétar Sigfinnur 90' -
Gunnarsson Gunnar Thor 90' -
Josepsson Aron Bjarki 90' -
Gudjónsson Bjarni Eggerts 90' -
Ragnarsson Thorsteinn Már 90' -
Hauksson Óskar Örn 90' -
Gunnarsson Brynjar 22' -
Sigurjónsson Atli 90' -
Sigurdsson Baldur 71' -
Martin Gary 45' -
  Bank G Beoordeel
Hauksson Haukur Heidar -  
Ólafsson Torfi Karl -  
Halldórsson Hannes Thór -  
Ólafsson Ásgeir Örn -  
Saevarsson Jonas Gudni 68' -
Atlason Emil 45' -
Finnbogason Kjartan Henry 19' -
Gunnarsson Gudmundur Reynir -  
Herbeleef Standard - KR Reykjavik

Vooraf

Europa League

 Tweede voorronde (Terug)