Slask Wroclaw
cluClub Brugge
1-0
Datum: 01/08/2013 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Stadion Miejski (Wroclaw)
Club verslikt zich in Pools hapje
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club verslikt zich in Pools hapje
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich vanavond verslikt in het Poolse hapje. De partij eindigde op 1-0. De Europa League lijkt momenteel ver weg voor de West-Vlamingen.

Slask Wroclaw heeft vanavond een optie genomen op de laatste voorronde van de Europa League. In het prachtige Miejski-stadion werd Club Brugge verslagen met het kleinste verschil. De West-Vlamingen leken op geen enkel moment in staat om de thuisploeg echt pijn te doen.

De Poolse subtopper – momenteel pas veertiende na twee speeldagen in de Ekstraklasa – voetbalde van meet af aan aardig mee met Club Brugge. De laatste hindernis (er volgt nog een vierde voorronde, nvdr.) richting Europa League halen wordt echter een zware dobber voor Club. Maxime Lestienne moest vanavond geblesseerd afhaken, voor Eidur Gudjohnsen was geen plaats in de blauw-zwarte elf.

Het was Slask Wroclaw dat het felst aan de wedstrijd begon. De thuisploeg liet zich via de snelle Marco Paixão een aantal keer opmerken, maar Mathew Ryan kwam nooit echt in de problemen. Ook Waldemar Sobota bezorgde Laurens De Bock grijze haren. De flankaanvaller stak Paixão in de diepte, maar laatstgenoemde miste oog in oog met het Australische sluitstuk van Club. Het was bovendien veelzeggend dat zowel Tom Hogli als Laurens De Bock na een kwartier al geel geboekt stonden.

Waldemar wie? Waldemar Sobota!

Timmy Simons, die vanavond overigens zijn vijftigste Europese duel afhaspelde in blauw-zwarte loondienst, probeerde als een ware kolonel de Brugse troepen te sturen. En dat resulteerde iets voor het halfuur meteen in een grote kans. Birger Verstraete degradeerde zijn rechtstreekse tegenstander tot een standbeeld, maar Shangyuan Wang kan zijn inzet niet drukken.  

Toch bleven de Polen – met de kwieke Waldemar Sobota op kop - de gevaarlijkste ploeg voor de pauze. Op slag van rust verdienden de withemden opnieuw een voorsprong. Sobota dolde met De Bock, maar Mathew Ryan redde de blauw-zwarte meubelen. Rusten met 0-0 en daar mocht Club Brugge verrassend genoeg heel blij mee zijn.

Juan Carlos Garrido liet Laurens De Bock na rust in de kleedkamer. Zijn vervanger was de 18-jarige Boli Bolingoli. De jongeling liet zich al meteen opmerken. Zijn schot, oog in oog met de thuisdoelman, was echter gekraakt. Club Brugge probeerde de thuisploeg onder druk te zetten. Simons zonderde De Sutter af voor doel, maar de ex-aanvaller van RSC Anderlecht verloor het evenwicht. In de herneming kon Rafaelov niet afwerken.

Club met de handen in het haar

Club rook bloed. Wang legde het leer panklaar voor Rafaelov en Rafal Gikiewicz miskeek zich bijna op de poging. De thuisdoelman zag het schot van de Israëliër tot zijn grote opluchting uiteen spatten op de paal. Het mocht echter niet zijn voor blauw-zwart. Sebino Plaku werd iets na het uur afgezonderd voor Ryan. De middenvelder van Slask Wroclaw werkte – met een schitterend stiftertje over de Australische doelman – wondermooi af.

Blauw-zwart leek wel monddood. Toch nam Tom De Sutter nog een optie op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door een mirakelsave van de thuisgoalie in corner verwerk. Van een West-Vlaams slotoffensief was geen sprake. Het was zelfs de thuisploeg die de wedstrijd simpelweg controleerde. De Europa League lijkt vooralsnog niet op weg naar het Jan Breydelstadion. Ook zondag zal Club in het Albertpark van KV Oostende uit een ander vaatje moeten tappen.

Opstellingen

Slask Wroclaw Slask Wroclaw

  Speler G Beoordeel
Gikiewicz Rafal 90' -
De Souza Tomé Carlos Eduardo 90' -
Pawelec Mariusz 90' -
Kokoszka Adam 90' -
Ostrowski Krzysztof 60' -
Plaku Sebino  90' -
Stevanovic Dalibor   90' -
Kazmierczak Przemyslaw 90' -
Mila Sebastian 90' -
Sobota Waldemar 90' -
Paixão Marco 88' -
  Bank G Beoordeel
Socha Tadeusz 30' -
Patejuk Sylwester 2'  
Więzik Jakub -  
Hołota Tomasz -  
Menzel Robert -  
Kelemen Marian -  
Gavish Oded -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Wang Shangyuan 78' 5
Ryan Mathew 90' 6
Høgli Tom   90' 5
Duarte Óscar 90' 6
Mechele Brandon 90' 3
De Bock Laurens   45' 3
Verstraete Birger 90' 3
Simons Timmy 90' 7
Blondel Jonathan 90' 6
Refaelov Lior 65' 4
De Sutter Tom 90' 6
  Bank G Beoordeel
Bolingoli Mbombo Boli 45' 7
Gudjohnsen Eidur 25' 5
Dierckx Tuur 12' 6
Kujovic Vladan -  
Coopman Sander -  
Dhoest Sven -  
Adu Enoch Kofi -  
Lestienne Maxime -  
Fourlanos Spyridon -  
Engels Björn -  
Herbeleef Slask Wroclaw - Club Brugge

Vooraf