De grootste talenten uit La Liga

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
De grootste talenten uit La Liga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend gaat de competitie ook in Spanje van start. In La Liga is het meestal een tweestrijd tussen Barcelona en Real Madrid. Maar hoe zit het met de jeugdige talenten in Spanje, wie moeten we precies in de gaten houden?

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com stelde een elftal samen met jonge spelers die absoluut in de gaten moeten gehouden worden dit seizoen. Heel wat jonge Spanjaarden die op de rand van hun grote doorbraak staan. De Spaanse U21 kroonde zich dan ook niet voor niets zowel in 2011 als in 2013 tot Europees kampioen.

We kozen voor jonkies die ofwel nog niet speelden bij hun club, nog niet op het hoogste niveau wisten door te breken, of voor spelers die vorig seizoen al de neus aan het venster staken en dit seizoen nog moeten bevestigen.

De uiteindelijke selectie

 

Doelman

Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao): Deze achttienjarige doelman is voorlopig nog derde in de pikorde bij Bilbao, maar daar zal in de toekomst meer dan waarschijnlijk verandering in komen. Hij mocht vorig seizoen al eens plaatsnemen op de bank en het is een publiek geheim dat jonge talenten hun kansen krijgen bij de Baskische club. Denk maar terug aan onder meer Javi Martinez en Iker Muniain.

Centrale verdedigers

Aleksandar Pantic (Villarreal): Villarreal plukte de 21-jarige Serviër weg bij Rode Ster Belgrado, waar hij nog geen jaar aan de slag was. Pantic is belofteninternational, maar als hij meteen zijn mannetje weet te staan bij de Spaanse promovendus dan zal een selectie voor de Servische A-ploeg niet lang op zich laten wachten.

Alexandre Coeff (Granada): Deze verdediger belandde op zijn zestiende bij Lens, waar hij afgelopen seizoen helemaal ontbolsterde. Hij groeide uit tot basisspeler bij de tweedeklasser en versierde een transfer naar Udinese. De Italianen laten hem dit jaar echter rijpen bij Granada. Coeff kan uitgespeeld worden als centrale verdediger, maar kan ook uit de voeten als middenvelder. Hij scoorde eerder dit jaar een heerlijk doelpunt voor de U21 van Frankrijk en de beelden willen we u niet onthouden.

Leonel Galeano (Rayo Vallecano): Galeano verdiende zijn strepen al in de Argentijnse competitie, bij Independiente. Deze zomer maakte de 22-jarige Argentijn dan eindelijk de overstap naar Europa. In 2010 won hij de Copa Sudamericana met Independiente en nu hoopt hij ook naam te maken bij Vallecano.

Rechtsmidden

Alvaro Vadillo (Real Betis): Vadillo is een rasechte winger die zijn snelheid koppelt aan zijn dribbelvaardigheid. Sinds 2011 behoort hij tot de hoofdmacht van Betis en mocht hij al enkele keren opdraven. Manchester United en AC Milan waren gecharmeerd door de achttienjarige flankspeler, die dicht bij zijn definitieve doorbraak staat bij de club uit Sevilla.

Centrale middenvelders

Rafinha (Celta Vigo): Rafael Alcantara, of kortweg Rafinha, is het jongere broertje van Bayern München-speler Thiago. Net als zijn broer koos hij ervoor Barcelona te verlaten deze zomer en zijn geluk elders te gaan beproeven. In tegenstelling tot Thiago, is Rafinha wél nog eigendom van de Blaugrana. Hij mag zich het komende seizoen bewijzen bij Celta Vigo, waar hij zich normaliter in het team zou moeten kunnen spelen.

Oriol Romeu (Valencia): Net als Rafinha een jeugdproduct van Barcelona. Al speelde Romeu tussen 2001 en 2004 wel eerst voor stadsgenoot Espanyol. Had bij Barça geen uitzicht op speelgelegenheid en verkaste dan maar naar Chelsea, waar hij aanvankelijk enkele keren aan de aftrap verscheen. Afgelopen seizoen deemsterde hij echter helemaal weg en nu mag zich bewijzen bij Valencia.

Sergi Roberto (FC Barcelona): Het volledige centrale middenveld komt uit de jeugdopleiding van Barcelona, maar deze jongen speelt ook effectief nog in Camp Nou. Het is echter maar de vraag of Sergi Roberto nog lang bij Barça zal blijven, als ook hij niet aan spelen toekomt. Verschillende Engelse topclubs lieten hun oog al vallen op de controlerende middenvelder.

Linksmidden

Suso (Almeria): Afgelopen seizoen mocht de creatieve Spanjaard al enkele keren opdraven bij Liverpool, maar door de vele transfers leek hij dit seizoen niet op een basisplaats te moeten rekenen bij de Reds. Liverpool wil de carrière van Suso evenwel niet afremmen en stalt hem daarom een jaartje bij Almeria.

Spitsen

Alvaro Morata (Real Madrid): De Koninklijke verkocht Gonzalo Higuain in het tussenseizoen en haalde vooralsnog geen vervanger binnen. Misschien hoeft dat ook helemaal niet, want met Alvaro Morata staat een getalenteerde knul klaar. Dit seizoen mag hij proberen wedijveren met Karim Benzema. Real wil bovendien niet dezelfde fout maken als destijds met Roberto Soldado en Alvaro Negredo. De twee spitsen werden toen doorgestuurd op Santiago Bernabéu, maar maakten later wel het mooie weer bij hun volgende clubs.

Paco Alcacer (Valencia): De carrière van deze jongen zou dit seizoen wel eens in een stroomversnelling kunnen geraken doordat Roberto Soldado de overgang maakte naar Tottenham. Valencia besloot Alcacer niet meer uit te lenen en hem een volwaardig lid te maken van het A-team. De negentienjarige aanvaller moet de strijd aangaan met onder meer Helder Postiga en Jonas.

Om 20u verschijnt hier op Voetbalkrant.com ook het jongerenelftal van de Premier League en morgenvroeg verschijnt er een competitievooruitblik op zowel Spanje als Engeland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties