Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 10
Groep F: Hattrick Ronaldo, Rusland klampt aan
Timothy Collard

Portugal had het vrijdagavond niet makkelijk op bezoek bij Noord- Ierland, maar Cristiano Ronaldo zorgde toch voor drie punten. Rusland heeft geen fout gemaakt tegen Luxemburg. De Russen kregen dan wel één doelpuntje tegen, maar zelf vonden ze vier keer de weg naar doel.

Noord-Ierland - Portugal  2-4

Portugal had de handen vol met de Noord-Ieren. Bruno Alves opende de score na twintig minuten, maar aan het begin van de tweede helft stond het 2-1 na doelpunten van Macauley en Ward. Dat had echter ook wel het één en het ander te maken met de rode kaart van Hélder Postiga bij de Portugezen.

In de dolle slotfase moesten ook de Noord-Ieren met zijn tienen verder en ontbond Cristiano Ronaldo zijn duivels. De Real-vedette scoorde een zuivere hattrick binnen het kwartier en uiteindelijk liep ook Lafferty nog tegen rood aan bij Noord-Ierland.

Rusland-Luxemburg  4-1

Al na één minuut was het raak voor de Russen: Kokorin opende de score en Rusland zat meteen op rozen. Opnieuw Kokorin en Kerzhakov dikten aan tot 3-0. In de slotminuten van de partij scoorde Joachim nog een eerredder voor Luxemburg, maar Samedov legde kort daarna de 4-1-eindstand vast.

Portugal staat na deze speeldag aan de leiding en telt twee punten meer dan eerste achtervolger Rusland. De Russen hebben op dit moment wel één wedstrijd minder gespeeld. Komende dinsdag komen ze nog in actie tegen Israël, terwijl Portugal dan vrij is.