Uitsluiting Kaapverdische Eilanden, Leekens op weg naar het WK?

Uitsluiting Kaapverdische Eilanden, Leekens op weg naar het WK?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens staat in de belangstelling van een aantal clubs en landen uit Noord-Afrika. Door een speling van het lot zou dat hem wel eens alsnog op het WK in Brazilië kunnen brengen.

AS Sétif uit Algerije zou ook hengelen naar de diensten van de Belgische coach, maar de belangstelling van Tunesië kenden we al langer. Daar stapte Nabil Maâloul op nadat zijn land zich niet kon plaatsen voor het WK door 2-0 verlies tegen de Kaapverdische Eilanden.

Dat land is echter vandaag door de FIFA uitgesloten van deelname aan het WK, omdat het tegen Tunesië een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Fernando Varela had namelijk nog niet zijn volledige schorsing van vier wedstrijden uitgezeten na een rode kaart eerder dit jaar.

Met Leekens?

De Kaapverdische eilanden krijgen een boete van 5000 euro, maar belangrijker: de 2-0 einduitslag zal in een 3-0 overwinning worden omgezet ten gunste van Tunesië, dat daardoor alsnog naar de barrages mag voor een WK-ticket. 

Het is nog niet geweten of Nabil Maâloul eventueel zou kunnen terugkomen of dat er toch een opvolger komt. Mogelijk is dat Georges Leekens, die dan - net als Paul Put met Burkina Faso - op een dubbel duel van het WK zou staan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties