Speeldag: Speeldag 6
Stadion: White Hart Lane
Belgen verdelen de buit na spannende topper
Timothy Collard

De Engelse kraker tussen Tottenham en Chelsea is zaterdagnamiddag onbeslist geëindigd. Beide teams namen elk één helft voor hun rekening, maar niemand kon uiteindelijk een overwinning boeken.

Drie Belgen verschenen aan de aftrap: Vertonghen en Dembele bij Tottenham en Hazard bij Chelsea. Het was Tottenham dat de wet dicteerde voor de pauze en halverwege de eerste helft was het dan ook raak voor de thuisploeg.

Man in vorm Gylfi Sigurdsson verschalkte Petr Cech, nadat Eriksen en Soldado het knappe voorbereidende werk voor hun rekening namen. Chelsea – met een defensief ingestelde ploeg – probeerde wel wat, maar na 45 minuten stond het nog steeds 1-0.

Terry maakt gelijk

Een heel ander Chelsea kwam uit de kleedkamers – met Mata die Mikel kwam vervangen. The Blues gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en onder meer Eden Hazard ging zijn kans. Het was uiteindelijk de aanvoerder die voor de gelijkmaker tekende. John Terry klom het hoogst bij een vrije trap en bracht zijn team langszij.

Rood voor Torres

Chelsea drukte door en ging op zoek naar een tweede goal, maar in de slotfase vielen de mannen van José Mourinho met zijn tienen. Fernando Torres en Jan Vertonghen gingen in duel en de Spanjaard gebruikte net iets te veel zijn elleboog, zo oordeelde de scheids.

Tweede geel voor Torres en daarna verdween het vuur enigszins uit de wedstrijd. Sigurdsson had zich nog onsterfelijk kunnen maken, maar zijn heerlijke uithaal zoefde net naast de kruising.