600 tickets voor PSG-Anderlecht? "Ze zoeken problemen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
600 tickets voor PSG-Anderlecht? "Ze zoeken problemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met 600 mogen ze naar Parijs afreizen en dan nog met de bus en onder politiebegeleiding. De supporters van Anderlecht begrijpen niet waarom PSG-Anderlecht als risicomatch aanzien wordt. Bij de ASA staat het morgenavond als belangrijkste vergaderpunt op de agenda.

De UEFA heeft beslist dat er slechts 600 tickets beschikbaar worden gesteld voor de match in Parijs. Een absurd klein aantal, want duizenden overwogen de trip naar het Parc des Princes te maken. "We zijn het totaal niet eens met die beslissing", zegt Ivan Boelens, secretaris van het ASA, de overkoepelende organisatie van supportersclubs van Anderlecht, aan Voetbalkrant.com. "Morgenavond zitten we met de federatie bij elkaar en dat wordt het belangrijkste agendapunt. Ik stel voor om heel die zaak gewoon te boycotten, want hoe verdeel je nu 600 tickets."

En dat wordt inderdaad de vraag. Anderlecht zal morgen ook de verdeelsleutel aangeven, maar hoe dan ook zullen er vele honderden uit de boot vallen. "Bij elke club zou er ruzie komen van wie er nu wel of niet zou mogen gaan. Er zijn duizenden aanvragen gekomen vanuit de supportersclubs en dan krijg je zeshonderd tickets? Op basis waarvan is deze match als risicomatch trouwens bestempeld", vraagt Boelens zich af. "En de federatie is hierin nooit gehoord. Dit is allemaal achter onze rug om beslist."

Met Parijs slechts op een drietal uur rijafstand verwachten velen ook dat er honderden fans zonder ticket zullen afreizen. "Ik weet nu al dat er sommigen via allerlei andere kanalen aan tickets proberen te raken. Ik weet ook dat er velen gewoon met de auto naar Parijs gaan rijden. Ik denk dat de UEFA zich nog meer problemen op de hals haalt die voorkomen hadden kunnen worden. Ik hoop van niet, maar ik vrees er voor", besloot Boelens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties