Prandelli: "Mislopen reekshoofd geen drama"

Prandelli: "Mislopen reekshoofd geen drama"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië kwalificeerde zich relatief eenvoudig voor het WK in Brazilië, toch sloot het gisteren de campagne af met een wrang gevoel. Bondscoach Prandelli ligt er alvast niet van wakker.

Italië kwam gisteren niet verder dan een gelijkspel tegen Armenië. Doordat Zwitserland zijn laatste kwalificatiewedstrijd wel winnend wist af te sluiten, springen de Alpenbewoners in extremis nog over de Zuid-Europeanen naar een plaats in de top-7 van de FIFA-ranking.

Enkel een mirakel kan van Italië nog een groepshoofd maken. Voorwaarde is dat Uruguay zich in een tweeluik laat verschalken door voetbaldwerg Jordanië.

De Squadra Azzurra is dus meer dan waarschijnlijk geen reekshoofd en kan dus ingedeeld worden met ‘de groten der aarde’, waar ook onze Rode Duivels toe behoren. Bondscoach Cesare Prandelli is er allerminst rouwig om: “Het is beter zo. Ik ben niet bang om Brazilië of Spanje meteen tegen te komen”, klonk het zelfverzekerd.

“Kijk maar naar het vorige EK, waar we Spanje troffen in de groepsfase. Iedereen weet hoe het toen afliep”, besloot hij. Italië haalde in Kiev de finale, maar werd daar weggespeeld door een superieur Spaans elftal. Ondanks alles konden de Italianen terugblikken op een meer dan geslaagd EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties